Főgáz simán meglophat? Bővebben lent.
Szervusztok !
Kérlek segítsetek! Van egy ingatlanom amit nem használtam sokáig (lakhatatlan volt) és anno 2008 körül ki kapcsolták benne a gázt mert 0,0 m3 fogyasztás mellett nem fizettem ki a rendelkezésre állási díjat. Erről jött a napokban (6évvel később) egy behajtó által íródott levél ,hogy fizessek ki 60.000,- körüli összeget a Főgázos kikapcsolás meg a kamatok miatt. ( 0m3 fogyasztás után 60.000,- ) Vettem egy mély levegőt és befizettem tegnap . Ma , mivel felújítás vége fele járunk , gondoltam megkérdezem a Főgázt ,hogy a tartozásom megfizetése után mikor óhajt kijönni és visszanyitni a gázt , hisz lassan költöznénk be a lakásba... A válasz az volt , hogy a 60.000,- felett fizessek még 75.000,-ot azért mert lezárva a lakásban volt az óra + 30.000,- visszakötési díjat. Tehát 0,0 (NULLA) m3 fogyasztás mellett 165.000,-ot követelnek tőlem . Mi a teendő ilyenkor , kihez lehet fordulni ? Ha valakinek van tippje az legyen kedves segítsen mert ennyi pénzem nincs és nem is tartom korrektnek .
Köszi előre is !
Kedves Kérdező, hogy oldódott meg végül a dolog?
Most olvastam csak és drukkoltam, hogy ne hagyd magad, mert a pofátlanság csúcsa amit ma Mo-on a szolgáltatók ÉS az állami hatóságok művelnek az emberekkel. (velem a NAV szórakozik, teljesen jogtalanul, amit ők is elismertek már, mégsem képesek leállítani a saját számítógépes programjukat, hogy indok nélkül rám terheljen évente 200 e Ft-ot... Mindig külön levélben kell kérvényezni, hogy töröljék.. :)))) Röhejes az egész banda)
Gázművek meg feljelentett lopásért, mikor drasztikusan visszaesett a gázfogyasztás, ugyanis beépítettünk egy cserépkályhát..
Szeretem ezt az országot de azért annyira mégsem, így inkább elköltözünk :)
Szervusz !
Nem akarok senkinek problémát , ezért részletesen nem írom le,hogy mi történt de annyit mondhatok nagy vonalakban ,hogy nem volt nehéz dolgunk elengedtetni a szolgáltatást nem tartalmazó szolgáltatás díját. Ha a jövőben valaki erre az oldalra tévedne hasonló problémával :
1.) Ne hagyd magad , 2014 Európájában mindent megpróbálnak lenyomni a torkodon , még akkor is ha ez jogszerűtlen. Az NFH értünk van , tessék őket keresni bátran , hatalmas segítséget nyújtanak.
2.) El kell mondani az ügyintézőnek , szájába kell rágni ,hogy mi miért történik , miért nem akarsz/nem tudsz/nem is kell és nem is fogsz fizetni . (Kicsit olyan érzésem volt ,mintha azt mondanák ,hogy "jó-jó legyen ahogy akarod csak lépjünk tovább" :D )
3.) Ne hallgassatok azokra akik minden bolondnak elmondanak mert kiálltok a jogaitokért. Lásd az első pár kommentelőt . Innen üzenem nekik ,hogy nem kellett befizetnem és köszi a lebirkázást... Ti birkák :D
Kedves kérdező: HÜLYE VAGY. Már bocs.
Neked van egy szerződésed a szolgáltatóval, amiben vállaltad azokat a feltételeket, amelyeket megszegtél, egyoldalúan.
Az alapdíj HAVONTA kb. 1000Ft (Most 973, korábban 1041 volt, de pár forintit mozgott ezen belül is).
- a kizárás és a visszanyitás pénzbe kerül: az elosztó megbíz egy külsős céget, aki pénzért dolgozik. (Kimegy egy gázszerelő, leszereli a mérőt, hallgatja a buta prolik sipákolását és összeesküvés-elméleteit...stb.)
- a visszanyitás is pénzbe kerül, ugyanezen okok miatt
- az alapdíj, számoljunk átlag 1000Ft/hónappal, 2008 és 2014 között (ez 6 év) 6x12000Ft. Tehát ezzel a durva fejszámolással 72000. Tehát jogos a 75 ezres követelés, nyilván ez levezethető a számlákból, amit a hozzád hasonló ostoba parasztok nem tudnak dekódolni, de ez nem a szolgáltató hibája.
Hogy kihez lehet fordulni? Az általános iskolai tanáraidhoz, akik nem tanítottak meg olvasni és számolni meg gondolkodni. De még a magadfajta analfabéta suttyóknak is segít az ügyfélszolgálat, csak fel kellene keresni. Ha előbb egyeztetsz a szolgáltatóval, megúszol egy 165 ezres tételt. De harcolj csak a világ ellen a jogaidért és csinálj magadból hülyét. Sok szerencsét.
68% és 73%: jó nagy suttyó szaralakaok vagytok, megérdemelnétek, hogy ott dögöljetek meg, ahol vagytok.
Vagy ti konkrétan valamely szolgáltató seggnyalói, vagy alkalmazottai vagytok?
Mert ennyire undorító, aljas tetvek egyéb esetben nem lehettek.
Hogy fordulna fel tényleg az ilyen aljas ember...
Külön nem emelem ki neked, mert ahhoz túl ostoba vagy, hogy megérts a fröcsögésedtől. Te agyonművelt, valamely szolgálatónál főállásban s..nyalással foglalatoskodó egyed.
Nem nekem van kisebbségi komplexusom, hanem te vagy egy pökhendi, nagyképű, gusztustalan szaralak.
De tudod mit? Próbálgasd csak besöpörni a kintlevőségeket(már ha evvel foglalkozol s..nyaláson kívül), de remélem előbb utóbb úgy agyonver téged valaki, hogy az a szerencsétlen anyád nem ismer rád soha többet.
De sajnos ebben sem vagyok biztos, mert a hozzád hasonló gyáva férgek csak a billentyűzet mögül nagylegények, telefonon, meg az életben behúzod te is füledfarkad, kismajom.
azonkívül olvasgasd a Főgáz milyen aljas, jogszabályokat átlépő módszereik vannak a pénzek beszedésére. Ha te ehhez asszisztálsz, vagy tapsikolsz, kb annyit érsz te is. Teszitek ezt több gyerekes, egyedülálló anyukákkal, stb.
De hát ugye ezek csak prolik, meg parasztok?
Remélem te is egy krematórimuban végzed hamarosan...
Ok, akkor most összegezném.
- Te valamiért vélelmezed, hogy a Főgáznál dolgozom, vagy valamelyik szolgáltatónál. Ebből látszik, hogy a Te gondolkodásod szerint valakinek csak akkor lehet véleménye egy helyzetről, ha személyes érintettsége van, vagy legalábbis kötődik az egyik félhez. Ehhez gratulálok.
- dögöljek meg, amiért szerintem egy mindkét fél által aláírt szerződés alapján fennálló követelést a szolgáltató jogosan akar érvényesíteni.
- suttyó szar alak vagyok, mert azt gondolom, hogy ha az ember aláír egy szerződést, akkor ahhoz tartania kell magát. Még akkor is, ha a benne foglaltakat szellemi korlátai okán nem értette meg. Értsd: ha Te nem értesz egyet az alapdíjjal, akkor nem kötsz szerződést a szolgáltatóval, ez ennyire egyszerű. Aztán fűtesz fával, szénnel vagy amivel akarsz. De az úgy nem járja, hogy aláírom, vállalom a kötelezettséget, aztán utólag jajgatok. Lásd be, ez butaság.
- gyáva féreg vagyok. Ok, Te biztos egy szép szál legény vagy, ha már a Jóisten eszet nem, legalább izmokat adott, az is valami. De engedd meg, hogy nem azonosuljak azzal a gondolattal, hogy az erősebbnek van igaza. Legyél erős nagyfiú, ha már az eszeddel nem mész sokra...
- "Teszitek ezt több gyerekes, egyedülálló anyukákkal". Már megbocsáss, én nem teszek semmit senkivel. Kérlek, ne próbáld kitalálni, hogy mivel foglalkozom. Én sem bocsátkozom találgatásokba, hogy biztonsági őr vagy-e vagy gyepmester. Nem tartozik a tárgyhoz. De ha már itt tartunk, az egyetemes szolgáltatási szerződés az egyedülállókra, gyerekes anyukákra, gyerektelen apukákra, MINDENKIRE vonatkozik. Vannak védett fogyasztók, ők például előre fizetős mérőt kapnak. Jogszabály írja elő, hogy ki lehet védett fogyi, ez nem gyerekektől vagy anyaságtól függ.
De én itt be is fejeztem, egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal, hogy szerinted a szolgáltató a tolvaj, amiért be akarja vasalni rajtad a jogos követelését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!