Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Főgáz simán meglophat? Bővebbe...

Főgáz simán meglophat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szervusztok !

Kérlek segítsetek! Van egy ingatlanom amit nem használtam sokáig (lakhatatlan volt) és anno 2008 körül ki kapcsolták benne a gázt mert 0,0 m3 fogyasztás mellett nem fizettem ki a rendelkezésre állási díjat. Erről jött a napokban (6évvel később) egy behajtó által íródott levél ,hogy fizessek ki 60.000,- körüli összeget a Főgázos kikapcsolás meg a kamatok miatt. ( 0m3 fogyasztás után 60.000,- ) Vettem egy mély levegőt és befizettem tegnap . Ma , mivel felújítás vége fele járunk , gondoltam megkérdezem a Főgázt ,hogy a tartozásom megfizetése után mikor óhajt kijönni és visszanyitni a gázt , hisz lassan költöznénk be a lakásba... A válasz az volt , hogy a 60.000,- felett fizessek még 75.000,-ot azért mert lezárva a lakásban volt az óra + 30.000,- visszakötési díjat. Tehát 0,0 (NULLA) m3 fogyasztás mellett 165.000,-ot követelnek tőlem . Mi a teendő ilyenkor , kihez lehet fordulni ? Ha valakinek van tippje az legyen kedves segítsen mert ennyi pénzem nincs és nem is tartom korrektnek .

Köszi előre is !

2014. aug. 14. 16:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem lopás, hanem butaság. Neked kellett volna tájékokozódni idejében...

- ha nincs fogyasztás, az alapdíjat akkor is fizetned kell. Havi 100-200 ft. Évi 1000-2400 tehát. Ezt 6 éven át elmulasztottad: 6-13,000 ft + a kamatai

- mivel nem fizettél, kikötötték a gázt: ki kellett fizetned a kiszállási díjat és a munkálatokat.

- most be szeretnél költözni, ezért ki kell fizetned a 30.000-et a visszakötésre (reális, ennyibe kerül).

- a 75.000-et büntetésképp fizeted a nem lezárt óráért.

Egyéb kérdés?

2014. aug. 14. 17:07
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
A szolgáltatók gyakorlatilag hatóságként működnek. Én úgy jártam (villannyal), hogy kikapcsolták. Bementem bemutattam, hogy nincs tartozás, másnap visszakapcsolták. A büntetéseket visszaperelhetem bíróságon...
2014. aug. 14. 17:21
 3/22 A kérdező kommentje:
A lényege az ,hogy megint egy szolgáltató aki 0 szolgáltatásért levesz 165.000,- al ...
2014. aug. 14. 17:25
 4/22 anonim ***** válasza:
63%
És akkor még örülj, hogy -mivel több éven át nem volt használva a rendszer-, nem kérik a felülvizsgáltatást a kéményre és a gázcsőrendszerre, illetve a nyomáspróbát!
2014. aug. 14. 17:33
 5/22 A kérdező kommentje:
Azért futunk egy kört a GVH-nál és az NFH-nál. Köszi a tippeket :)
2014. aug. 14. 17:38
 6/22 anonim ***** válasza:
54%

Feleslegesen futsz kört és nem érted, amit itt mondanak. Ha használod, ha nem, díja van. Te ezt nem fizetted be. Ez kamatozott, gyűlt. Kikapcsolták. Annak is díja van. Ez kamatozott. Aztán befizetted. Amit ezután kérnek, annek megint nincs köze a 0 fogyasztáshoz, hanem ahhoz van köze, hogy újra be akarod köttetni és az bizony pénzbe kerül. Sőt eleve biztosítanod kellett volna még anno időben, hogy leszerelhessék az órát a tartozásod miatt.

Ha több eszed van nem jártál volna így. Hiába mégy akárhova, igazuk van!

2014. aug. 14. 23:47
 7/22 A kérdező kommentje:
Birka nép a magyar a kommentekből is látszik . Nem segíti a társát hanem próbálja visszahúzni . Lehet pofázni de Én is szolgáltató vagyok és ha nem szolgáltatok nem fizetnek , ez ilyen egyszerű . Mire jön ki a 30k kikapcs díj ? Miért nem 50k ? Vagy 100k ? Választhatsz ??? Nem . Annyi amennyit mondanak . És mire jött a 75k ? Választhatsz szintén nem . Lehetne 750 is . Mivel semmiféle szolgáltatás nincs mögötte. És érdekel valakit ,hogy ilyen kamu szarok miatt nem tudsz befűteni a gyermekednek télen ? Hát nem . A probléma itt kezdődik kedves kommentelő társaim . És mielőtt valaki brekegésbe kezdene , az elműnek céges vonalon tavaly 4,5 millio forint villanyszámlát fizettem minden gond nélkül mert szolgáltattak - kifizettem . Engem jelen esetben is az idegesít,hogy monopol helyzetből vetnek ki irreális sarcokat . Egyébként a 2008as kikapcsolás sem korrekten zajlott mivel éves elszámoláson volt a lakatlan lakás ami augusztusban járt volna le , erre juniusban kikapcsolták díjnemfizetés miatt. Mikor ezt jeleztem jött a paraszt szöveg ,h fizessem ki , aztán pereljem vissza ... Hát tényleg ennyire birkák vagytok ? :D :D
2014. aug. 15. 08:23
 8/22 anonim ***** válasza:
68%
Épp abban próbálunk segíteni, hogy a szolgáltatóknak lehetőségük van, akár törvényt is venni. Van megoldás, de nem a hatóságok... (A megoldás leírása az alkotmányba ütközne)
2014. aug. 15. 14:47
 9/22 anonim ***** válasza:
70%

Fentebb levezettem, hogy nem a kikiötès a 30.000. A nem fizetett, felhalmozòdott tartozàs ebböl 10-15.000 ft, a maradèk 15-20.000 ft a kiszàllàs-ès munkadìj, tehàt amibe a kikötès maga tènylegesen került.

Vagy nem tudsz olvasni?

Az èkezetekèrt bocsi, nèmet bill.

2014. aug. 15. 15:09
 10/22 anonim ***** válasza:
54%

Mindegy neki, nem érti. Nem mi vagyunk a birkák hanem te.

Vannak szerződési feltételek, amiket el kell olvasni, és akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe. Aki nem hülye, azt nem "lopják meg". Tök mindegy, hogy kinek mennyi villanyszámlát fizettél idén, őket sem érdekli, a jóistent se, minket se. Nekik nem fizettél, elcseszted, többszörösen is, mindegy hova fordulsz.

2014. aug. 15. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!