Mit lehet tenni, ha a szolgáltató csalással vádol ha a szomszéd, vagy a saját munkatársaik megsértették az órát? Fogy. Védelem azt mondja, semmit.
max, hogy ismeretlen elkövetőt feljelentsek és ezzel kérjem a szolgáltatót, hogy felmentsen a (jogtalan)vádaskodásaik alól.
de érdekes, hogy bejelentés nélkül jöttek órát ellenőrizni...
meg ha félévente büntetnének ilyennel, azt is megtehetik.
már egyszer legfutottuk ezt a kört pedig, kihozták: ismeretlen elkövetőnek és elálltak a 100 ezer feletti bünterésemtől.
erre most ismétlik magukat.
hallottam én is a Tigázról, már azoktól is tartok, mert az az órám is kint van a folyosón.
de ez az eon most
Ez amúgy tényleg nagyon gáz, panelban lakok (még) és itt is kint vannak a folyosókon a villanyórák. Gyakorlatilag bárki hozzájuk fér, aki betéved a lépcsőházból, vagy aki utál téged stb. Jó, nem jellemző, de sose lehet tudni. És akkor mit csinálok, ha valaki csinál valamit az órámmal?
Én arra gondoltam, hogy a lépcsőházban lehetne tenni ez ellen. Az órák általában szabadon nyitható beépített szekrényekben vannak, amiket nem lehet zárni. Na szerintem zárhatóvá kellene tenni, és lennie kéne egy plexis résznek, hogy a szolgáltató le tudja olvasni az órát mikor kell. Kinyitni meg csak a lakók tudnák. Legalább a mindenféle emberek hozzáférése ki lenne küszöbölve. De ez meg egy olyan dolog, amit úgy se szavaz meg a lakóközösség, mert jaj nem volt ezzel még baj, meg nehogy már erre költsünk, ha mégis akkor elhagynák a kulcsot stb.
ugyanaz lenne, ha zárható is lenne.
ha bármi megváltozik az órán, a fogyasztó felelőssége.
én az előző esetből tanulván havonta nézegettem az órámat, hogy minden ok vele, és de érdekes, hogy akkor történt valami, amikor kint voltak tudtomon kívül ellenőrizni..
annyi a védelem, hogy ha rendellensességet tapasztal a fogyasztó, jelenti
és akkor hátha nem őt büntetik..
nálunk 20 lakás van egy folyosón, két szekrény 10-10 órával
de szerintem akik kijönnek, ők érdekelve vannak abban, hogy hibát találjanak. én elsőkörben rájuk tippelnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!