Kérhetek ért pénzt, hogy a szomszéd ráköthessen az áramra?
Figyelt kérdés
Öt évvel ezelőtt 500 e Ft-ért vitettem a villanyt a telkemhez közterületen a telekhatárig. Az akkori szomszéd nem szállt be a költségekbe, mondván neki nem kell villany. Most eladta a telket, és az új szomszéd szeretne rákötni, de így neki már csak 10 métert kell vinnie, míg nekem több mint 100 métert kellett. Kérhetek tőle ezért pénzt? Külterületről van szó, szőlőskertek.2014. ápr. 23. 22:58
1/6 anonim válasza:
Fogós kérdés, de szerintem nem. Mivel már kiépült a vezeték közterületen ezért nem kérhetsz. És az új tulajnak semmi köze mi volt akkor.
2/6 anonim válasza:
ha dokumentálni tudod, hogy azt te építtetted ki a saját költségeden, akkor bizony bepróbálkozhatsz nála
3/6 anonim válasza:
#2 jó lehetsz hosszútávú kapcsolatépítésben. Nem tudom arrafelé mennyire fontos a jószomszédság, szerintem mindenhol javallott. Te hogy éreznéd magad, hogy ha az újdonsült szomszédod pénzt kérne olyanért, amiért nem is feltétlenül kellene fizetned. De legjobban a mentalitás zavar, ez a bepróbálkozás. Ez így nem pálya, mindnképp maradna tüske benne, ha azután más forrásból a fülébe jutna, hogy nem is lett volna köteles. Kérdező: olyat is lehet, hogy megbeszélni. neked ennyibe és ennyibe került, beszállna-e. Borítékolható a nem, a gesztus viszont mindennél többet ér. Ahogy én tudom, nem jogos semmit fizetni, te intézted, fizetted az akkori munkákat, díjakat (ettől rákérdezhetsz a szolgáltatódnál). Mostmár ketten élvezitek majd.
4/6 anonim válasza:
nagy kérdés, hogy kié is az a vezetékszakasz. A hálózatfejlesztés eleve olyan, hogy ha neked kell csak, akkor a te költségeden(70%) építik ki. viszont a hálózat hozzájuk tartozik, vagyis az övék lesz és nem a tiéd.
5/6 anonim válasza:
Ha magán területen akar rácsatlakozni akkor igen. De amúgy a szolgáltató dolga ez ,és majd ő eldönti,és rendezi az anyagiakat is.
6/6 anonim válasza:
5. v ok. Látom közterület. Innentől kezdve semmi közöd az ügyhöz. " igy jártál" sajnos ilyenek vannak az ember életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!