A szemétdíjat köteles vagyok fizetni, ha a szolgáltató nem teljesíti a kötelességét?
Sziasztok!
2 éve bejelentettem, hogy ellopták a kukánkat, a polgármester mondta, intézkedik...azóta semmi. Vettem egy kukát (persze formailag eltér, de ez a faluban többeknél így van), és 2 hete az fogad, hogy a szemét ki van öntve a kapu elé, múlt héten sem a kukából nem ürítették ki a szemetet, sem a mellette levő zsákot nem vitték el. Mindenféle figyelmeztetés nélkül.
Viszont ma megkaptam a csekket. Be kell fizetnem szerintetek?
jobban jársz ha befizeted,
-és vegyél végre egy szabványos kukát is,mert neked se fog senki venni helyetted,
-ne rakjál ki a kuka mellé soha semmit,csak lomtalanításkor,
-és ha állandóak a kukásemberek akkor évente egyszer vigyél ki nekik egy-egy olcsóbb dobozos sört,díjazni fogják,és semmi bajod nem lesz többé velük,sőt időnként apróbb szivességekre is megkérheted őket,mert megfogják csinálni,
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Miért a polgármesternek szóltál? (Vele vagy jóban?) A szemétszállító cégnél kell bejelenteni. Nyilván, ha nem szabványos a kuka, és nem lehet felakasztani a kukásautó emelőszerkezetére, akkor esetleg a szemetesek nem fogják kézzel a kukásautóba borítgatni a te szemetedet külön.
A mellette lévő zsákot csak akkor köteles elvinni, ha a szolgáltató jelzett zsákja, amit tőlük vásároltál és ki van fizetve utána az elszállítás és a szemétlerakó díja is.
És mégis miféle figyelmeztetést vártál, és mirők? Külön kérvényt írjon neked az a két ember, aki amúgy is futva közlekedik a kukásautó mellett és üriti a kukákat és visszarakja a kapubejáróba? Azok örülnek, ha utólérik a sofőrt, nemhogy értesítéseket írsogáljanak neked...
1. Nem a polgármestert kell hívni, hanem a hulladékkezelő céget.
2. Tessék szabványos kukát venni, ne olyat, ami eltér.
3. Fizesd be a csekket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!