Szerintetek mennyit kellene fizetni?
Házrészben lakok a szüleim mellett. 28m2. 6 ezer az internetem, 9 ezer a villanyszámlám. Ezeket tudom, mert van saját villanyórám, meg a net számla jön. Vízórám nincs külön, csak nekik van, fűtésem nem külön van, hanem tőlük jönnek át a csövek az én részembe a radiátorokhoz.
A melegvizem is villannyal készül, a tűzhelyem is tiszta villany, tehát az benne van a villanyszámlában.
Havi negyven ezer forintot fizetek nekik, de mindig panaszkodnak, hogy milyen kevés. Nem mondják, hogy adjak többet, de folyton azon panaszkodnak, hogy nem elég, mintha várnák, hogy majd többet ajánlok Öcsém velük lakik együtt, ő is 40 ezret fizet télen nyáron. Ez miért nem elég? Folyton azt hallgatjuk, hogy milyen rossz nekik sose elég a pénz. Jobban keresnek mint mi.
Mindketten télen-nyáron ennyit fizetünk. Nyáron nincs is fűtés, vizet egymagam meg nem hiszem, hogy olyan sokat használok.
Tudom, hogy albérletbe albérletet is kellene fizetni, de az egész kis lakáska az én pénzemből lett csinálva, egy tároló helységből, de ők kezelték a pénzem, nem engedték, hogy saját fűtésem legyen stb. és mostmár nagyon bosszant, mikor folyton panaszkodnak, szerintem télen-nyáron 40 ezer forint nem sok, mert a 15 ezren felül, a többi tulajdonképpen a vizem, meg a fűtésem, akkor is mikor nincs is fűtés. Főleg, hogy ott a tesóm, aki szintén ad ennyit. Létezik, hogy havi 80 ezer forint télen-nyáron nem elég? AZ ő házrészük se valami hatalmas, két szobás.
Ha nyáron is ennyi fizetsz, akkor a fűtés nem kerülhet többe havi 10 ezernél. (52 nm.-es távfűtéses lakásra fizetek havi 10 ezer átalányt.
A víz se kerülhet többe havi 7-8 ezernél, akármilyen árak vannak is.
Különös, hogy az öcséd is 40-et fizet, miközben neki bizonyára nincs külön villanyórája. Ebből is látszik, hogy mindig vannak egyenlők, és egyenlőbbek.
Közös lónak mindig is túrós volt a háta.
Barátnőm azt mondja ők ketten a barátjával havi 3 ezret fizetnek vízre és 65 négyzetméteren 28 ezer a fűtés csak télen, de náluk 24 fok van nem 17..
Jó hogy panel, de azért akkor is, állítólag ott sok szokott lenni, de ott azért nyáron nem kell.
Azért fizetünk ugyanannyit öcsémmel, mert hogy ő ott eszik.
Ha feljön a téma, akkor folyton azzal jönnek, hogy milyenek vagyunk, mert ők mennyire rendesek hozzánk, meg milyen szegények.
Hát én is látom már ezt, hogy nem jó a közös, de anyámék soha nem engedtek pénzügyi dolgok közelébe, úgysem értem, úgy sem fontos az nekem, majd anya megoldja alapon és 21 évesen én akkor még nem is láttam át, hogy ez így nem lesz jó. Csak örültem, hogy külön leszek valamennyire, és folyton mondták, hogy más még ennyit sem kap. Ami már csak azért is vicces, hogy az én pénzemből kaptam, amit addig spóroltam össze. Azt is csak utólag látom, hogy mennyire ésszerűtlenül lett elköltve a pénzem a felújításra. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!