Kell-e havonta fizetni a gáz illetve vízóráért ha nincs fogyasztás?
Kedves kérdező! Sajnos velem már megtörtént ez a dolog nemrég. A gázt lezárták tartozásom miatt. Amikor kifizettem, utána kaptam még egy számlát. Rákérdeztem,hogy miért küldték. A TIGÁZ válasza az volt levélben, idézem: "Tájékoztatjuk, hogy az egyetemes szolgáltatási alapdíjat a felhasználónak akkor is meg kell fizetnie, ha a szolgáltatást nem veszi igénybe, a vételezést a gázmérő leszereltetése nélkül szünetelteti, vagy a szolgáltatásból díjhátralék miatt kizárásra került." A dátum: 2013. szept. 5. /Telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 333-338 ENI-TIGÁZ Zrt. Hajdúszoboszló - mivel én odatartozom. Az éves alapdíj: 11.076,- forint + ÁFA 27 százalék. Ez havi 923,- forint + ÁFA.
Üdvözlettel!
Ha nem használod a gázórát és huzamosabb ideig előreláthatólag nem is fogod használni, akkor érdemes leszereltetni. Ez kb. 20.000.- Ft-ba kerül, és akkor nincs alapdíj, nem kell diktálni, szóval egyáltalán nem kell vele foglalkozni. Igaz, hogy a visszaszerelés is biztos pénzbe kerül, szóval át kell gondolni hogy mennyi ideig nincs rá szükség.
A víz havi alapdíj olyan 300.- Ft körül van.
A gáz meg ahogy az előző hozzászóló írta.
A rohadt szemetek olyasmiért fizetek, amiért NEM kapok SEMMIT. Milyen szolgáltatás az ilyen??
És még végrehajtóval mernek fenyegetni ha nem fizetem a "rendelkezésre állási díjat".
Ez számomra nem "természetes" mint ahogy egy előttem szóló írta!!
Nem értem meddig tűrjük ezt még, ez nem szolgáltatás hanem kiszolgáltatottság!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!