Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mi a véleményetek az olajradiá...

Mi a véleményetek az olajradiátorokról?

Figyelt kérdés
Tehát a házamat ilyenekkel fűteném.Azt hallottam,ha mondjuk legalacsonyabb(1000W),vagy esetleg közepes(1200W) fokozaton,20 fokra állítva üzemelteti az ember,nem "dob" annyit a számlán.

2013. dec. 28. 22:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó kettő, inkább veszek drágábban egy radiátort, ami utána nem pörgeti le az órát a falról. Most már két telet üzemelt, és bizony képes volt befűteni a hálószobát, és az áramszámlán alig látszik a különbség.

Persze lehet venni harmincezerért 2000 wattosat is, és aztán fizetni a hatalmas számlákat.

Szerencsére nem kell bizonyítanom egyikőtöknek sem semmit :)

2014. jan. 5. 21:38
 12/17 gungasam ***** válasza:
Talán éjszakai árammal (külön mérőóráról mért)használt hőtárolós villanykályha fogyasztása lehet olcsóbb tarifájú.
2014. jan. 13. 20:35
 13/17 anonim ***** válasza:

"500W-ot fogyaszt, amikor fűt, de nyolcvanezer forintba kerül."

Én már feladtam, hogy meggyőzzem a félnótásokat.

Az ilyen IQ menteseknek nem lehet úgy sem megmagyarázni, hogy 500 Wattal nem fog egyetlen normális méretű szobát befűteni, CSAK NYÁRON!!!

Ha ezer Ft-ért vette, vagy 80ezerért vette, az 500 Watt az mindenképpen 500 Watt!!!

Persze amíg lósz@r van, addig veréb is akad bőven!!!

2014. jan. 14. 14:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Vagy,ha be is fűti,folyamatos üzemeltetéssel,ami nem a legjobb a készülék élettartama szempontjából.Egyébként ez a hőtárolós cucc+vezérelt áram nem is rossz ötlet.
2014. jan. 14. 16:23
 15/17 anonim válasza:
Én nem akarok ezzel az "500W"-s kérdésen pörögni, hogy lehet vagy sem. Engem a neve és modell száma érdekelne mert kíváncsi vagyok mit ír róla bárminemű bolt, esetleg hol lehet kapni vagy egy link... thx
2014. márc. 11. 03:03
 16/17 anonim ***** válasza:

Írd be a guggliba, hogy energiatakarékos radiátor.

Bár ez a szóösszetétel egy oximoron, hiszen a radiátor arra való hogy hőt adjonle, de ha energiatakarékos akkor pont kevesebb hőt kell hogy leadjon, viszont akkor a funkcionalitását veszti el.

2014. márc. 11. 11:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Egy olajradiátor hatásfoka 100% még a legolcsóbb is,tehát az 500w az 500w-nak megfelelő hőteljesítményt ad le,nincs energiatakarékos radiátor,csak olyan eladó aki át basz...

De fával is ez a helyzet egyébként,ha 5kw-os kályhád van és tömöd akkor az 5kw-t hőteljesítményt fog leadni,

2014. okt. 2. 22:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!