Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Tanyán mennyiből lehetne...

Tanyán mennyiből lehetne kijönni, ha úgy élnék mint nagyapámék 100 éve?

Figyelt kérdés

Petróleumlámpa,kemencében kukoricacsutka égne,kútból inni...

Igy nem lenne villany viz fűtés telefon TV internet autóbiztositás költség.Esetleg csak házbiztositás.Zsebrádió még,de nekik akkor még az sem volt.

2013. okt. 17. 21:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon komolyan belemész a dologba, és naturalista módon "biogazdaságot" csinálsz, akkor szerintem meglepően olcsón ki lehet jönni.

A fűtés mondjuk nem csak kukorica csutka, mert ugyebár annyi kukoricához vagy gépesítesz, ami sok pénz fenntartani, vagy embereket fogadsz fel, ami pénz, vagy tehenet tartasz, amihez eledel kell, meg állatorvos, ami pénz. De fát is lehet szerezni, tehát gáz nem kell, vizet kútból azért javaslom, hogy víztisztítót használj, vagy forrald fel a vizet. De ha már van kút az udvarban, akkor ugyebár olcsó, mert ha jól tudom, csak a fúrást kell megfizetni, és nem kell adózni utána. Illetve, ha már ilyen vagány vagy, hogy fűteni cserépkályhával, akkor szerezz be egy napelemet, amivel viszont lehet nappal ingyen áramod, mondjuk egy számítógéphez, vagy egy hűtőhöz. Mert ugyebár télen megbízhatóan hideg van egy pincében, nyáron meg garantáltan süt a nap, hogy menjen a hűtőd. tehát van fűtés, víz, villany. Én mondjuk biztos nem tartanék autót. De ha szereted a nyúlhúst, akkor tarthatsz nyulat, lehet baromfid, egy tanyához tartozik biztos kert is, ahol tudsz növényt termeszteni. Szerintem kivitelezhető a teljes önfenntartás, és még a luxust sem kell nélkülözni, csak sajnos az indulás úgy kezdődik, hogy kell egy tanya. És itt a baj. Az emberek azt mondják, hogy egyszerűbb bejárni melózni, fizetni az albérletet, és este bedobni egy sört a haverokkal, mint hogy egyedül, a világtól elzárva egy héten hét napon hajnalban kelni, az állatoknak enni adni, késő este bezárni őket, aggódni, hogy jön-e a róka, vagy elfagy-e a termés, és gyalog menni a városba, mint 100 éve az én nagyapámék. Mindenesetre én rád szavazok.

2013. okt. 17. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Ma is élnek tanyán öregek 40-50.000.- Ft nyugdíjból.

De nem hiszem, hogy te képes lennél úgy élni.

Lavórban fürödni, kézzel mosni, szenes vasalóval vasalni, a petróleumlámpa buráját pucolni. Főzni is csak fával fűtött tűzhelyen tudnál. Ha valami kellene a boltból, akkor gyalogolhatnál akár 4-5 kilométert is a boltig. Nagyapáinknak ez természetes volt, de ma már nem az.

2013. okt. 17. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha így akarsz élni,tuti olcsóm megúszod.

De szerintem nagyon nehéz lesz...

Én is tanyán lakok,de teljesen más körülmények között,mint ahogy te élnél.

Viszont neked petróleumot is venni kellene,tüzelőt is(ha csak nem tudsz gyűjteni) és valamivel főzni és hűteni is kellene.Főleg nyáron lenne jó egy hűtő.

Nem is tudom.

Mi anno ketten úgy kezdtük,hogy egy szoba volt kész,fűtöttünk gyűjtött fával,vizet melegítettük gázon(palackos),de automata hidrofor az volt,így volt a házban folyó víz.Hűtőt,mikrót használtunk,tv,számítógép,internet,mosógép,mosogatógép,

villanybojler akkor még nem volt.

3 évvel ezelőtt így kijöttünk ketten 35-40 ezerből kajával együtt(húst nem nagyon tudtunk venni,szinte tésztán meg a magunk által megtermelt krumplin éltünk)

Biciklivel jártunk dolgozni,bérletre sem futotta.Küzdelmes évek voltak.

Ennyi szűken neked is elég lenne vagy nem sokkal több.

Most ugyanott lakunk,de már kész van minden,sok extrával,így a havi rezsink sokkal több,de nem bánjuk,mert így nagyon kényelmes lett az otthonunk,igazi újszerű családi ház.

2013. nov. 5. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja és a biztosítást nem biztos,hogy olcsón találsz,nekünk volt,drága volt,de nem fizettek a bajban(betörésre,elemi kárra is biztosítottuk,de leégett egy mögöttünk lévő erdő miatt a mi tárolónk és a szomszédé is,egyikünknek sem fizettek,le is mondtam,soha többet)
2013. nov. 5. 18:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,csak eljátszottam a gondolattal,hogy ha nem nősültem volna meg és egyedül dönthettem volna a dolgaimról,akkor az ember függetlenithette volna magát ily módon esetleg a fenti költségektől,és világjárásra vagy egyebekre maradt volna pénzem...
2013. dec. 5. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!