Mennyi vizzet használtok egy hónapban?
10 napja költöztünk új lakásba. ( 1,5 szobás tégla).
Azóta 5 M3 víz ment el, 4 adagot mostam eddig. Igaz, zuhanyoztam a meleg miatt naponta 3X is.
2 felnőtt meg egy baba vaguynk egy háztartásban. Igaz, ezidő alatt sokat itthon voltunk.
A baba kiskádját kb 1/3-ig töltöm.
Mosogatni félig folyóvizben mosogatok. Pár edényt elöször leöblítek, majd elmosom mosogatószerrel, és lemosom folyóvízzel, de egy-egy tányér vagy evőeszköz kimarad,arra már nem zárom el a vizet.
A mosógépen nincs félprogram. Fagor innovation a gép.
Ha így folytatjuk, 30 nap alatt 15 M3, nagyon soknak találom.
Ketten lakunk a barátnőmmel, kb. 6-7 köbméter víz megy el a hónapban. Hetente 3-4x mosunk, naponta kétszer zuhanyzunk (általában közösen, kád nincs, csak zuhanykabin). Mosogatógéppel mosogatunk, csak azt mossuk el kézzel, ami nagyon szennyezett vagy nem fér be a gépbe.
29/F
Köszönöm. Remélem azért jóval kevesebb lesz, ha nem zuhanyzok ennyit, illetve megpróbálom az állóvizes mosogatást.
Mosogató gépre nincs pénzünk jelenleg.
Az ötös válaszíró által használt vízmennyiség látszik normálisnak .Mi is ketten vagyunk,de hétvégeken itt az egész család,unokákkal együtt.Ilyenkor több a wc használat,üzemel a mosogató gép is .Igaz,vízben takarékosabb ,mint a kézi mosogatás .van virágos kertünk,cserepes virágaink .Naponta öntözni kell,ebben a hőségben .Igaz nem ugrálunk fél óránkén a tus alá hűsiteni magunkat.Sokallom a 2 főre fogyasztott vízmennyíséget,főleg akkor,ha napközben a munkájuk miatt
nem is tartózkodnak otthon .Nálunk átlag 4m3 van ,télen 3
Fú, mi is olyan 7 köbméter körül szoktunk fogyasztani, hárman vagyunk, névlegesen három felnőtt (még a szüleimnél lakom, 18 éves vagyok).
Próbáld meg, hogy nem folyóvízzel mosogatsz, és nem öblíted el először. Ha két "részes" a mosogatód, egyikben mosogatsz, másikba engedsz öblögetős vizet.
Mosógépet, ha nem muszáj, akkor ne indíts úgy, hogy nincs legalább 3/4-ig.
Mi is 2felnőtt 1baba.Szintén másfél szobás tégla.
Fogyasztásunk kb: 5m3/hó
Pár jó tanács:
1. A mosógép is elég sokat fogyaszthat. Főleg a babaprogram mert az sokszor öblít.
2. Fürdés: amikor szappanozod vagy tus fürdőzöd magad ne folyjon a víz.
3. Mosogatás: ha van 2tálcás mosogatód akkor az egyik tálcában mosószeres víz, másikba átteszed amikor megtelik edénnyel, lassú folyó vízzel öblítesz.
4.WC: ha billenő gombos a tartály és nem kell sok víz, kevéssel is tudsz öblíteni...
Jah és még egy dolog, a baba fürdővizébe(ami ugye sosem túl koszos)le tudsz áztatni pl ruhát vagy jól összekent előkét stb...
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!