Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy 65 nm-es cirkó fűtéses...

Egy 65 nm-es cirkó fűtéses lakásban mennyi gázt használtok fűtési szezonban egy hónapban?

Figyelt kérdés

Nekünk ez az első fűtési szezonunk ebben a lakásban, újépítésű és mindennap figyelem az órát. Tegnap óta 80 köbmétert ugrott és az én szívem is. Hogy lehet ez? Új az óra tehát nemrég lett bevizsgálva. A tegnapelőtt kicsit magasabbra állítottuk este a fűtést mert nagyon fáztunk. Létezik hogy ennyire megdobta?

Ja és napközben elzárom, ez is jelentheti azt hogy többet fogyaszt amikor este bekapcsolom?

2009. nov. 4. 13:32
 1/6 anonim ***** válasza:

Két lehetőség van:

- rossz az óra.

- ennyit fűtöttetek el.

Mivel szerinted az óra jó, így adja magát a válasz...

Ha napközben elzárod, este nehezebb felfűteni, tehát elvileg fogyaszthat többet, bár ez függ attól, hoyg mekkora hőfokra állítod.

2009. nov. 4. 13:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. De lehet reális 80 köbméter egy nap alatt? Mert ha igen nem eszem magam. Előtte való nap 11 köbméter különbség volt az előző napihoz képest, azért kaptam agyvérzést.
2009. nov. 4. 14:30
 3/6 anonim ***** válasza:

80 m3??? Az hogy lehetséges? Nem 8 m3, csak elnézted? És mégcsak -10 fok sem volt.

80 m3 = 10.000 Ft!

Nem, nem fogyazst többet, egy ekkora lakás gyorsan felmelegszik 20 fokra, nyugodtan vedd le napközben, ha nem vagytok otthon!

2009. nov. 4. 14:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem néztem el sajnos, tegnap 147 volt reggel, ma reggel meg 227. Én is csak néztem. Nem tudom mi lehet. Felhívtam a tigázt és azt mondták hogy ez tényleg sok, de figyeljem még holnap reggelig. És ha tényleg rossz akkor kérelem és bevizsgálás újra amit lehet nekem kell fizetni, csekély 30 ezer ft. :(((((
2009. nov. 4. 14:47
 5/6 nyam-nyam válasza:
Szerintem lehetetlen,bár nem vagyok szakember de talán akkor sem tudnál ennyit elfüteni 24 óra alatt ha folyamatosan minden működne.Érdemes bevizsgáltatni az órát mert ha nem a Te hibádból hibásodott meg nem Neked kell kifizetni. NE HAGYD MAGAD.Mi július végén költöztünk egy vidéki vályogházba,termo ablakok vannak,56 köbméter és a mai napig 113 köbmétert fogyasztottunk el.
2009. nov. 6. 07:57
 6/6 nyam-nyam válasza:
Bocsi 56 négyzetméter.
2009. nov. 6. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!