Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy lehet heti 10. 000 - ből...

Neuhauser László kérdése:

Hogy lehet heti 10. 000 - ből megélni?

Figyelt kérdés

Üdvözlet mindenkinek!

Valaki adhatna egy tanácsot, mit csináljak, mit egyek, mit vásároljak.

Hetente 10.000 Ft - ot kapok, mint munkabért (havi 47.000)

Ezt kell beosztanom, úgy, hogy közben fizessem a számlát, egyek, stb..

Számoljunk havi 45.000 - rel (több úgyse jön be)

Rezsi nem sok, havi max. 5.000

Marad havi 40.000

De!!!

Ebben nincs benne a fűtés (tüzifával), és még nem ettem!

Tegyük fel, hogy havi 20.000 Ft elég lenne nekem kajára

Akkor is, havi 20.000 ft marad tüzelőre

Jelenleg a tüzifa ára kb 2.500Ft/mázsa

20.000 FT = 8 mázsa fa

Szerintem 8 mázsa fa nem elég egy hónapra.....

Szóval, mit javasoltok, mit csináljak?

Mert így télen vagy eszek, vagy fűtök, a kettő együtt nem fog menni, hála a kedves politikusainknak

2012. szept. 3. 12:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ez a baj a mai világban itthon.

Lehet, hogy valaki gyakorlatban semmihez sem ért, de mert papírja van 1-2 szakmáról, hát felveszik.

A másik tudja, tudná a dolgát, de hiányzik az iromány, így nem kell sehová.

Másrészt ugyanígy van a korral: szakképzett eladót keresnek, bemegy az 52 éves éves hölgy, és azt mondja neki a kis sárga tulaj, hogy ő már öreg, ennél sokkal fiatalabb alkalmazottat akar. Persze, mert a fiatal, kezdő alkalmazott viszont még nem annyira ismeri a jogait, így könnyebb átverni! Jól ki van ez találva!

2012. szept. 6. 11:03
 22/27 anonim ***** válasza:

Sztem attól neked kedves kérdező nem lesz jobb ha a kormányt és a rendszert szidod, ezt csinálják a buták. Attól a Te helyzeted nem fog változni,hogy "mocskos Orbán" vagy "rohadt MSZP". Mindig van kit szidni,mindig van kire fogni. Sajnos kemény világban élünk,nehéz egy jó munkahelyet találni, elhelyezkedni, mondjuk most nagyobb eséllyel tudnál mint télen.

Én azt tanácsolom neked, hogy valóban próbáld meg a honvédséget, vagy valamilyen más fizikai munkát,esetleg egy gyárban elhelyezkedni.

Én is ot kezdtem anno, egy német cégnél voltam a gépsoron havi 70ezerért két műszakban. SOK évig. Aztán jött egy új német tulaj, és nem volt ott egy tolmács ő pedig a művezetőnek gagyogott valamit. Én tudtam németül és segítettem a fordításban. Ennek köszönhetem a mostani pozíciómat, de ezért elég keményen meg kellett küzdenem és elég sokáig turkáltam az olajos sz*rban. Papírom a nyelvtudásomról nincsen, de az itt kb senkit nem érdekel, mert simán lekörözöm azt akinek van róla több is.

Ha nem tudsz a saját szakmádban elhelyezkedni akkor muszáj lesz mást is elvállalnod, nem szabad sírnod,hogy vaságyastól vagy 50kg. Majd megedződsz. A fontos,hogy ne törődj bele,hogy neked csak 40ezerből kell megélned. Vállalj plusz munkát, elég nagy baj,hogy a nyáron nem ezt tetted, nem mentél krumplit szedni,vagy eprezni, stb. Most van az almaszezon, az én lányom ezzel egészíti ki a keresetét, mert jelenleg még csak 4órás egy bankban.

2012. szept. 10. 15:05
 23/27 A kérdező kommentje:

Na, akkor nézzük sorba:

- Napszámba kábé 16 helyre jelentkeztem (megyén belül) , de mind csak addig sírt, hogy nincs embere, amíg én kerestem őket, de mikor beindult a szezon (dinnye, csem.kukorica, karfiol/káposzta, stb) magasról sz****** a fejemre

A falumnak túl rossz a hírneve ezen a téren, innen nem kell ember már sehová :/

Falun belül meg az a pár gazdálkodó ember meg minden évben meghatározott ember létszámmal dolgozik, és amíg egy ki nem lép, addig nem kell nekik új - ezt én minden évben megjárom, már 14-15 éves korom óta

Gyár errefelé nincs, sőt, még a szomszédos megyékben se nagyon akad....

És tőke hiányában a megyén kívüli munkát elfelejthetem (az első hónapot magamnak kéne megoldanom, amire ennyiből nem lehet félre rakni/spórolni)

Szakmám nincs, csak érettségim, az meg a mai világban egyenlő a toalett papírral

Nem most kezdtem munkát keresni, hanem már 2008 Februárja óta nézelődök (akkor lettem nagykorú) .

Napszámos munkákat már 15 éves korom óta keresek aktívan, csak még nem találtam igazán említésre méltót, pedig tudom, hogy itt a megyében a DINNYE (Medgyesegyháza!!)

De akikhez irányítanak, azokat szezon idején nem tudom elérni, meg mindig csak duma duma duma megy náluk...

MEllesleg ha dolgozom, akkor a napszám is felejtős, mert az ilyen helyek 99% - ánál csakis olyanokat keresnek, akik bármikor ráérnek - én meg ugye a "rendes" munkám idején nem érek rá.... --- TAPASZTALAT

Jelenleg 2011 június óta kerestem munkát, kábé 18-20 helyen kérdezősködtem (lásd előző kommentjeim) , de semmi eredmény

2012 február 15 - e óta van ez a munkám, és 2012. december 31 - én jár le a szerződésem...

Ezt csak azért írom le, hogy ne nézzetek olyannak aki a kormányt szidja (mellesleg nem tudom hol írtam, hogy "rohadt FIDESZ", vagy "B*/**i MSZP" , stb...

Vagy már az is szidás, ha megköszönöm neki, hogy elvette a támogatást, és ezért vagyok ilyen helyzetben?

Jó, rendszergazdaként sem keresném agyon magamat, de azért legalább olyat csinálnék, amit szeretek is, meg azért (szerintem) em havi 40-45 ezret kapnék a kezembe.....

2012. szept. 11. 23:23
 24/27 anonim ***** válasza:

nem szidtad konkrétan a kormányt,az előző válaszolóknak szántam. de az sem baj ha szidod, felőlem szidhatod, én egyik párttal sem szimpatizálok. csak ettől neked nem lesz jobb.

külföldön nem gondolkoztál? milyen nyelvet beszélsz? a tanulmányaidat végleg abbahagytad,vagy csak szüneteltetted?

2012. szept. 12. 13:04
 25/27 A kérdező kommentje:

külföldi melohoz tőke kell

sulihoz szintén

jelenleg mindkettő felejtős...

2012. szept. 13. 03:27
 26/27 anonim ***** válasza:
a helyi munkaügyi központban talán tudnak segíteni ,vannak oylan ingyenes tanfolyamok, amiknek az elvégzése után el is tudnak helyezni. Próbáld meg az egyházat vagy az önkormányzatot, ezer százalék,hogy segíteni tudnak tüzifával.
2012. szept. 13. 15:59
 27/27 anonim ***** válasza:
A környéken nincs erdő, ahol néhány hétre tudsz dogozni fáért cserébe. Felénk nagyon sokan ezt csinálják. A száraz hulladékfát pedig sunyiban el szokták hordani. Esetleg ha van gyümölcsös, ahol ágakat vágnak le, onnan is tudsz elhordani engedéllyel. Bizony nem egyszerű dolog, sokan csak lopással tudják megoldani a fűtést. Nem azt mondom, hogy te is lopj, de ha valaki olyan fát visz el, ami nem hiányzik senkinek, akkor nincs probléma.
2012. szept. 24. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!