Hogy lehet heti 10. 000 - ből megélni?
Üdvözlet mindenkinek!
Valaki adhatna egy tanácsot, mit csináljak, mit egyek, mit vásároljak.
Hetente 10.000 Ft - ot kapok, mint munkabért (havi 47.000)
Ezt kell beosztanom, úgy, hogy közben fizessem a számlát, egyek, stb..
Számoljunk havi 45.000 - rel (több úgyse jön be)
Rezsi nem sok, havi max. 5.000
Marad havi 40.000
De!!!
Ebben nincs benne a fűtés (tüzifával), és még nem ettem!
Tegyük fel, hogy havi 20.000 Ft elég lenne nekem kajára
Akkor is, havi 20.000 ft marad tüzelőre
Jelenleg a tüzifa ára kb 2.500Ft/mázsa
20.000 FT = 8 mázsa fa
Szerintem 8 mázsa fa nem elég egy hónapra.....
Szóval, mit javasoltok, mit csináljak?
Mert így télen vagy eszek, vagy fűtök, a kettő együtt nem fog menni, hála a kedves politikusainknak
22 éves fiú vagyok, fizikai kitartásom nem túl nagy, hogy katona lehessek,szerintem nem bírnám sokáig.
Rendszergazdának tanultam, de hála Orbánéknak, azt sem tudtam befejezni, mert megvontak mindenféle támogatást a családomtól.
Nem volt egyetlen árva fillér jövedelmem sem, és utánam sem kapott a háztartás egy vasat sem (ez volt tavaly)
Ha be tudtam volna fejezni azt a sulit (egyetlen évem lett volna már cak) , akkor most nem itt lennék, mert a rendszergazdákat jól megfizetik...
kitartást kívánok neked
de ne felejtsük el, hogy nem a politikusok feladata eltartani minket, amióta meg piacgazaság van, azóta meg annyi a munkalehetőség, amennyi.
hogyhogy egyedül élsz?
saját lakást tartasz fenn? miért nem tudsz a szüleiddel élni? (írod, van családod)
Azt írod: fizikai kitartásod nem túl nagy, hogy katona lehess.
De ha bemégy, akkor csak erősödik, és még a 2 hónap elő-, vagy alap-kiképzés vagy minek nevezik, szóval az idő alatt még az is kiderülhet egyrészt, hogy mégiscsak jó lehetsz, másrészt az is kiderülhet, hogy u.n. polgári alkalmazottként akár raktárosnak, akár valami adminnak pont kellesz nekik.
Ismerek egy kb 50-55 kg-os tanítónőt, nem tudott mit kezdeni, munkahelye nem volt, megélhetése nem volt. Bement a seregbe (!) végig-csinálta azt a 2 hónap alapkiképzést gyenge fizikumú nő létére (futás, kúszás, stb) utána berakták irodára. Azt mondja nem volt könnyű, no meg (szemét módon) nem szóltak neki, hogy kitartás, mert tudjuk hogy a végén könnyebb helyre teszünk, egyszerűen "csak" letesztelték, mennyire elszánt, és mennyire kell neki a munkahely.
Azzal, hogy nem megyek oda mert úgysem vagyok jó oda, azt mutatod, hogy valójában nem is igazán akarsz saját helyzeteden javítani. Hát szedd össze magad.
Egyébként ha a rendőrségre mégy (oda csak az érettségi kötelező, ami ezek szerint neked megvan), és rögtön mehetsz "posztos" rendőrnek = forgalom-irányító, vagy éppen járőröző, stb. Mi az ami visszatart???
Hogy mi tart vissza?
az, hogy ezeket az utakat már nemegyszer próbáltam
Rendőrség
Volán
Boltokban, áruházakban (pl. feltöltő )
Több helyen irodai, vagy segédmunka
Mindenhol leépítés van, még protekciós helyen se tudtak alkalmazni
Megyén kívülre nem tudok menni....
Békés megye
Orbánt, és a gombnyomogató senkiházi, FideSS-Kdnp garniturát, kell először elkergetni. A következőktöl pedig elvárni, rendes bért adjanak, ne kelljen éhezni koldulni a 21.sz.ban,.
Másrészt én is közmunkán dolgozok, nehéz fizikai munka=földmunka talicskázás, ásás, lapátolás, 38m.áteresz kitisztitása.
Kizárt dolog, hogy napi 1000ft. alatt meg lehessen venni, a reggelit, és az ebédhez valókat is,
Ha nem eszel rendes főtételt húst, +gyümölcsöt, rostokat ásványokat vitaminokat tartalmazó norm. ételt, akkor legyengülsz, elfáradsz, majd összeesel , nem bírod a munkát, és elzavarnak a fenébe.
Nem lehet vajas kenyérrel, krumplival jól lakni, kell a császár szalonna, a jó laktatós húsos kolbász,-szalámi is.
Ez mellé egy kis csoki ital, péksüteménnyel, kiválló energia bevitel, a munkához, reggeli gyanánt, ez kell.
A fát 8cm-15cm. a vizügy csatornájából vágom ki, szedem össze, majd munkaidő végeztével, biciklivel hozom haza, kb.36kg, naponta..
Persze ehhez vágási eng, papir lenne szükséges, de azt nem adnak ám.
Én nem tudom megvenni az akácot, ezért inkább a csatorna mederből kivágom, és haza viszem összegyüjtöm.
Még ha 1500ft. Lenne mázsája akkor sem tudnék rá költeni,
Havi 47ez.ft.ból, élek, anyám nyugdijja a rezsire, számlákra kell.
16/17, megerősiteni tudlak, békés me.ben nincsenek új munkahelyek, nem kellenek az emberek sehová, hiába van 3szakmád, a kutyát nem hatja meg.
Bekerülni nem lehet céghez vállalkozáshoz, mindenütt spórolnak sírnak, elküldenek embereket.
Házat sem lehet eladni, senkinek nem kell, az.
Reménytelen a helyzet.
19 - es
Értek hozzá, maszekolni is szoktam (néha el-elhívnak egy.egy helyre, de az csak alkalmi)
Egy-két helyen megmutattam már a tudásomat, de csak annyit kérdete a végén, hogy van-e papírom is róla....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!