Nyugat Európában is panaszkodnak hogy nem bírnak megélni?
Kicsit leegyszerűsítem, biztos majd lesz, aki beleköt, de én így látom némi kinti tapasztalatok alapján is:
Ott is romlik a helyzet, nehéz állást találni, vannak néhol adóemelések és más kellemetlen intézkedések, DE ezt úgy kell elképzelni, hogy
- ott azért akinek van munkája, az úgy kb. nettó 8-szor annyit keres nagyjából hasonló árak mellett;
- sokkal erősebb a szociális biztonság a munkanélkülieknek és a szegényeknek;
- a családoknak sokkal nagyobbak a tartalékaik, a felhalmozást nem 10, hanem 500 éve kezdték a legtöbben.
Úgy hogy ott is -országtól és rétegtől függően- le kell adni a nívóból többeknek, de ott van miből leadni. Nagy különbség!
a vicc hogy pl labancoknál passió lett mindenféle haszontalan továbbképzéseken múlatni az időt, mert majd mindent államilag támogatnak, illetve mindenféle ürüggyel rokkantosíttatni vagy munkanélkülire menni is nemzeti sport, ugyanis gyakran több a támogatás ilyenkor mint amit melóból meg lehet keresni.
Aztán vehetjük azt is példának, hogy nem egyszer férfi pénztárosokat, illetve banki ügyintézőket látni ott, pedig nálunk ez inkább női szakma, ugyanis a rezsi meg az árszínvonal véletlen se a többszöröse a magyarnak, majdnem ugyanaz, az energiaárak némileg még alacsonyabbak is, ellenben a fizetés az mindenképpen legalább 5-6x nagyobb, ilyen pozícióban is, ergó röhögve megél a pasas ilyen munkákból is.
Most mondjam azt hogy én ugyanannyiért melózok ma mint 7 éve egy maszeknál?! Sőt mikor elmegyek egy állásinterjúra pofátlan pökhendi stílusban odadobják a kérdésre hogy mit mennyiért, hogy 500 nettó, és nem jelentünk be az elején, mert így kényelmesebb?! Akkor mit akarunk itt még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!