Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Több mint 300ezer ft közöskölt...

Több mint 300ezer ft közösköltséggel tartozom, mi történik ha nem tudom kifizetni?

Figyelt kérdés
A házban velem együtt több lakó tartozik nagyobb osszeggel, igaz az hogy ha az osszes tartozas meghalad egy bizonyos osszeget akkor az egesz hazban kikapcsoljak a szolgaltatasokat? Ezzel fenyetnek a lakok meg aztmondjak, hogy miattunk nagyobb a szamlajuk.. Megmondtam nem tudok mit tenni, nem tudom kifizetni fel van halmozódva a távhő, a villanyszámla meg az összes többi is .. Lehet ilyesmire valami segítséget kérni az allamtol?

ma 15:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nincsen semmim, egy torott kijelzos telefonon kivul :”D
ma 15:59
 12/17 anonim ***** válasza:
11. Azt írtad, haszonélvező vagy! De mindegy, mert a lakásra verik.
ma 16:05
 13/17 A kérdező kommentje:
Igy is, hogy a szamlak az en nevemen vannak mint haszonelvezo es nem pedig a valodi tulajdonosen?
ma 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:

"Több mint 300ezer ft közösköltséggel tartozom.

nem tudom kifizetni fel van halmozódva a távhő, a villanyszámla meg az összes többi is .."

Hű, ez komoly. Ha távhős a lakás, akkor feltehetően panel. Semmit nem fizettél évekig? Mennyi jött össze összesen, ha mindent egybe számolsz? Közös költség, távhő, villany, minden más.

Az az igazság, hogy ezt még az elején kellett volna megfogni, mielőtt ilyen milliós nagyságrendben felhalmozódnak a dolgok. (Gondolom akár milliós is lehet az összeg, ha itt 300 ezer, ott pár százezer távhő stb.) Az elején még lehetett volna részletfizetést kérni a szolgáltatóktól, jelezve, hogy nagy a baj. Ilyenkor már általában átadják követeléskezelő cégeknek az ügyet, ha a tulajon sem sikerül behajtani. Aztán megy a lakás árverezésre. Sosem szabad hagyni, hogy ennyire elfajuljanak a dolgok, aki tudja, hogy évekig nem fizet közüzemi számlákat, az valószínűleg tisztában van azzal is, hogy ennek következményei lesznek. Sokkal előbb kellett volna valami alternatívát, megoldást találni a problémára, nem csk ülni és várakozni. Másodállás, harmadállás, egy jobban fizető munkahely, (társ)bérlőnek kiadni egy szobát, akivel megosztódott volna a rezsi vagy bármi, ami szóba jöhet. A legrosszabb ilyenkor a tétlen várakozás, a kidekkolás, hogy majd kihúzom valahogy a végletekig, ameddig bírom, amíg ki nem dobnak, aztán majd lesz valami. Sokkal hamarabb segítséget kellett volna kérni. Akár önkormányzattól, akár rokonoktól, családtól, akár a szolgáltatóktól, bárkitől, csak nem ülni a babérokon és várakozni, hogy majd hátha csoda történik. Ha a tulaj nem tudja kifizetni a milliós tartozásaidat (privát hitelt nyilván nem, csak a közüzemi tartozásokat), akkor ugrott a lakása. Annak meg nagyon nem fog örülni. Mi is így vettük az első lakásunkat, egy panelt, hogy a bérlő tartozásai miatt elárverezték. Lehet ez a lakás is így jár hamarosan.

ma 16:19
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
De amúgy te nem tudtad, hogy amit használsz/fogyasztasz, azért fizetni kell?
ma 16:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Kaja honnan van? Net?
ma 16:55
 17/17 A kérdező kommentje:

#14 tudom sajnos, hogy hol hibaztam, tengtem lengtem csak..

#16 neked az mit szamit?? :D :/

ma 18:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!