Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Több mint 300ezer ft közöskölt...

Több mint 300ezer ft közösköltséggel tartozom, mi történik ha nem tudom kifizetni?

Figyelt kérdés
A házban velem együtt több lakó tartozik nagyobb osszeggel, igaz az hogy ha az osszes tartozas meghalad egy bizonyos osszeget akkor az egesz hazban kikapcsoljak a szolgaltatasokat? Ezzel fenyetnek a lakok meg aztmondjak, hogy miattunk nagyobb a szamlajuk.. Megmondtam nem tudok mit tenni, nem tudom kifizetni fel van halmozódva a távhő, a villanyszámla meg az összes többi is .. Lehet ilyesmire valami segítséget kérni az allamtol?

ma 15:09
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A lakás rokone, en csak haszonelvezo vagyok jelenleg tehat azon nem tudjak behajtani igaz?
ma 15:14
 2/16 anonim ***** válasza:
51%

Az ingatlannal kapcsolatos tartozások a tulajdonost terhelik. Az egy dolog, hogy Te laksz benne, gondolom megegyeztetek, hogy fizeted a rezsit. De ha tartozás lesz és végrehajtóhoz kerül, akkor a tulajtól fognak vonni, ha tudnak. Ha nem, akkor árverezhetnek is.

Ha rászoruló vagy, önkormányzattól próbálhatsz egyszeri segélyt kérni, hátha.

ma 15:26
 3/16 anonim ***** válasza:
Ilyenkor a többi lakó, ha van eszük, összedobja, majd bíróság, és a végrehajtó behajtja rajtatok, és a lakásra terheli, amit X összeg után elárvereznek, persze bagóért.
ma 15:27
 4/16 A kérdező kommentje:
Az en nevemen van az osszes szamla! Nem a tulajdonosen.
ma 15:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
4.-re. Akkor téged kefél szájba a végrehajtó.
ma 15:30
 6/16 A kérdező kommentje:
De tolem semmit nem tudnak elvenni
ma 15:33
 7/16 anonim ***** válasza:

Nincs semmiféle bevételed? Akkor miből finanszírozod az életed?

A villanyt kikapcsolják, az nem gond. Vizet nem szokták. A gázt kikötik.

A lakás közös költsége a lakást terheli, arra meg kibocsátanak fizetési meghagyást, majd mehet a végrehajtóhoz, ami a tulajt érinti, neki kell fizetnie, vagy árvereznek.

ma 15:42
 8/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt egy ilyen idősebb nő, akinek valamilyen mentális problémája volt szerencsétlennek.

Kb fél évig nem fizetett semmit, aztán átadásra került egy végrehajtóhoz. Így se fizetett, akkor ráterhelték a lakásra, és kb. újabb fél év utá elárverezték a lakást - eléggé áron alul ment el egyébként. Abból az összegből fizették ki a hátrálékot meg a végrahajtói díjat - ami majdnem annyi volt, mint a hátrálék - nem csoda, hogy k...a jó üzlet végrehajtónak lenni.

Úgy tudom, hogy a nő valamelyik rokonához költözött falura, azóta másik lakó van már a lakásban, aki rendesen fizet.

ma 15:45
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 nincs munkaltatom ahonnan levonjak a penzt. Magam keresem meg a penzem, de sajnos az most semmire sem eleg kajan kivul.. Nem reg fizettem ki egy fontos sok millios tartozast azota meg sajnos szarul keresek ugymond csodbe mentem miatta..
ma 15:53
 10/16 anonim ***** válasza:
9. Akkor, ha jogilag van közöd BÁRMIHEZ, lakás, kocsi, telek,..., arra verik.
ma 15:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!