Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogyan spóroltok?

Hogyan spóroltok?

Figyelt kérdés
Esetleg számoljátok mennyit költötök a boltban egy héten maximum vagy hogy a jó? Nem sokat keresünk, most költöztünk össze a párommal. Jó lenne ha valamennyit tudnánk félretenni.

#spórolás, vásárlás, rezsi,
jan. 7. 12:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
Menütervezéssel és hogy minden költést felírok.
jan. 7. 23:07
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

Fel kell építeni a közös pénzügyi kultúrát és hogy hol fogtok megtakarítást képezni, mennyit tudnátok, stb. Egyszóval átbeszélni mik a közös elképzelések és célok.

Ha a koncepció megvan, akkor én is azt javaslom, hogy a fizetésetek megérkezése után tegyetek el a kezdetektől egy fix összeget szem elől, a többi szabadon felélhető. Közben három hónapig vezessetek minden apró költést (pl. pénzügyeim alkalmazás). 3 hónap múlva üljetek le, nézzétek át a költéseiteket és teljesen egyértelmű lesz min lehet esetleg spórolni.

Mi már "más szinten" játszunk, családunk van gyerekekkel, így teljesen feleslegesen írnám le, hogy pl. nem veszünk a gyerekeknek márkás ruhát, meg hiába tehetnénk meg, nem veszünk új autót, blabla. Ez neked nem segítség. DE! Ha túlköltekezünk valamiért hónapokig és nincs konkrét oka, csak folyik a kezeink közül a pénz, akkor mi is elővesszük a mai napig az alkalmazást és vezetni kezdjük mire megy el. Már csak a tudat is segít a költekezés visszafogásában, hogy ezt be kell írni. :D

jan. 8. 09:55
 13/23 anonim ***** válasza:
68%

- Chipseket, nasikst és üdítőket ne vegyetek. Ez havi szinten akár 10-20 ezer ft

- A másik az elofizetesek. Spotify, youtube, netflix, kábel tv stb. Ezeket mondjátok le vagy tartsatok meg maximum egyet. Ez is egy havi 10est fog spórolni.

- Főzzetek otthon mindent. Csomagoljatok mindig uzsonnát meg ebédet és ne vegyetek pl útközben kávét meg ne rendelgessetek. Nekem erre annakidején elment 40-50 ezer ft

- Tedvezzetek menüt, heti egyszer menjetek boltba és csak a listárol vasaroljatok. Pékáruért stb se ugorjatok be regg boltba mert úgyis becsuszik egykét dolog. Legyen egy hétre tényleg minden étkezés kiteevezve

-Ha sok kenyeret esztek akkor susd meg magatoknak (2 fore napi egy kenyer etkezes kb 200gr, az havi szinten 6 kg kenyér ami a boltban 9000ft. Ehhez képest egy másfél kilós házi kenyér kijön 340 ft-ból ami havi szinten kb 2000ft. 7000ft megtakarítás. Ha napi többször eszzek, még több)

- Ne vegyetek feldolgozott ételeket. Müzlit (házi granola), kekszek (házi), semmit ami félkesz és gyorsfagyasztotr (lasagne pizza rantott hus stb). Ezek sokszorosaba kerulnek a hazinak.

- no meg peresze amit előttem is írtak: vezessétek a költésetek. Mert mi látatlanban nem fogjjk tudni mire megy el a pénz de ti látni fogjátok

jan. 8. 10:06
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Hogyan spórolunk? Sehogy.

Nekem mindegy lenne, mert amit a feleségem összevásárol a főétkezéseken felül abból én még 2 hónapig el lennék.

Nekem egy csomagolt kenyér 1 hétig elég, felvágott, sajt, májkrém, paprika paradicsom újhagyma, savanyúság ami reggeli+vacsora... nekem egy hétre max, nagyon max 20 ezer forintból meg van. 4 hétre ugye az 80, ketten vagyunk az 160... kb 100 ezer forint a főtt ételek kettőnknek 1 hónapra.

Na ez a 260 elég is lenne... csak hogy ő vesz csokikát, kekszet, krémtúrót, gyümölcsjoghurtot, ilyen gyümölcsöt olyan gyümölcsöt, piskótaszeletet, müzliszeletet aztán máris ott vagyunk hogy 400 ezer csak a kaja.

Mivel családi házban élünk a rezsi kb. 70-80 ezer forint, akkor nem vettünk a háztartásba egy darab wcillatosítót se...mosószer, öblítő, szivacs, szemeteszsák, kiskutyafüle.. ezek a költségek havi szinten 30-40 ezer biztos hogy vannak.

Akkor nem tisztálkodtunk, nem közlekedtünk, nem mostam le az autót, nem szórakoztunk, nem öltözködtünk, nem vettünk semmi "plusz" dolgot ami az embereknek úgy általában "jól esik" és nem a kötelező cuccok.

Cirka 800 ezer kiadásunk van egy hónapban.

A kaján 100 rugót meg lehetne spórolni, de máson...? Mégis mit? Esetleg büdösek leszünk.... még annyit lehet.

jan. 10. 14:19
 15/23 anonim ***** válasza:
75%

Most nagy spórolásban vagyok...

Havi 350 000 ami összejön, fizu + mellékes.

200 000 amit fizetéskor félre teszek.

A téli rezsim panelban: távhő 18, hideg víz 1.5, közös költség 8.2, áram 8.5, tv és net 9. Szóval úgy 50-ből van meg egyenlőre.

Mindent főzök, sokszor megveszem az előző napi kenyeret 400-500.-/kg. Figyelem az akciós újságokat és az alkalmi ajánlatokat az üzletben.

Munkahelyre saját készítésű szendvicset viszek.

Az ebéd menüm gondosan megvan tervezve és eszem 3-4 napig.

Levesek: paradicsom, bab, csirke (combfilé vagy mell), karalábé, gulyás...

2. krumplis tészta, kifőtt tészta, borsó főzelék, paprikás krumpli, tejfölös krumpli f., zöldbab f., paradicsomos káposzta, paradicsom mártás, zsemléből mártás (torma mártásnak is szokták emlegetni...

Csütörtök: bableves és 5-6 lekváros palacsinta volt az ebédem.

Péntek: paradicsom leves palacsintával.

Szombat: paradicsom leves tócsival.

Vasárnap: levest még nem tudom, de fánk az biztos.

Gyümölcs ami éppen akciós.

Csoki, cukor ritkán. Alkohol, cigi semmi.

Szórakozás: színház, koncert évente 2-3 alkalommal. Kirándulás vármegye bérlettel májustól októberig. Kerékpározás, olvasás...

jan. 16. 18:32
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

Hajlamos vagyok felhalmozni a dolgokat, úgyhogy próbálok tényleg akkor boltba menni, amikor már nagyon kevés van itthon. Ez általában 2 heti bevásárlást jelent.

Üdítő, édesség, nasi, alkohol, fagyasztott panírozott dolgok, ezeket lehetőleg kerülöm. Se anyagilag, se egészség szempontjából nem tesz jót.

Villanybojlerünk van, a mosogatógép havi 8ezer mínuszt jelentett a villanyszámlán. Ennyi melegvizet pancsoltunk ki kézi mosogatással. 5év alatt fél milló, nem is gondolná az ember.

Városon belül elkezdtünk bringával járni. Havi -15 ezer benzin.

Kiszállítós kaját tényleg csak akkor rendelünk, ha nincs idő főzni. 10-10 ezer Ft minden alkalommal a kasszában marad.

jan. 16. 20:49
 17/23 anonim ***** válasza:
36%
hogy haladtok?
jan. 16. 22:18
 18/23 anonim ***** válasza:
23%
14: Én is veszegetek csokikákat és benne van 75-ezerben. Tehát úgy gondolom, hogy nagyon durván túl van tolva és simán le lehetne adni. Hány kiló lehet az asszony ennyi pénzből? ^__^"" Én biztosan nem hagynám, de részben ezért sem vagyok vagy ezért sem lennék közös kasszán. Most az más, hogy pont én költök többet.
jan. 19. 22:41
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Nem veszek felesleges dolgokat. Nem kell minden szezonban a gardróbot frissíteni, nem kell márkás kozmetikum vagy parfüm. Jó a saját márkás tisztítószer a LIDL-ből, az olcsóbbat veszem mindig. Gyalog járok, nem tartok fent autót. Magam főzök magamra (ritkán rendelek ételt), igyekszem kaja ügyileg megtervezni a hetemet. Odafigyelek a rezsire, követem a fogyasztásomat. Mindent időben fizetek ki, nem akarok plusz felszólító levelekért is fizetni. Én nem érzem azt, hogy rosszul élnék, ha kétszer ennyi lenne a nettóm is így csinálnám.
jan. 29. 23:16
 20/23 anonim ***** válasza:
20%

A spórolás egy tüneti kezelés. A bevételeket kell növelni addig, hogy ne legyen gond a bevásárlás, a kiadásokat pedig beruházásokkal kell csökkenteni, mint pl. szigetelés, hatékony kazán, napelem, stb.

Tényleg nem s*ggfejkedni akarok, csak valamiért sokak szemében a spórolás valamiféle morális kötelesség, az okos ember "nem költ hülyeségre", de szerintem jobban jársz ha átállítod a gondolkozásod arra, hogy a spórolás egy vészforgatókönyv, amit csinálni kell, ha muszáj, de nem végleges megoldás semmire.

febr. 6. 13:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!