Mennyi a számlátok?
Ha rossz a szigetelés, és gázzal fűtesz nem sok. De nem férsz bele a rezsicsökkentésbe, és akkor megugrik.
Nálam szigetelt ház, jó nyílászárókkal, 11.000.-gáz átalányt fizettem, kicsit visszakaptam belőle, kb 19 fok van.
Az áram kb 4.500.- havonta.
1 fő 65 nm 21-22 fok
4000 áram
Télen 10-12 gáz
80 nm két fő, szigeteletlen kádár kocka, régi nyílászárók, konvektoros fűtés. Fűtési szezonban 15 a gáz, nagyon maximum 20. Nyáron semmi. Villany 15 átalány úgy hogy itthonról is dolgozom és barkácsgépeket, szivattyút is használunk a ház körül, villanybojler van (régi Hajdú), indukciós tűzhelyen főzünk.
24 fok szerintem is sok, télen nem kell bugyiban flangálni, öltözzetek fel. Nem is egészséges ilyen meleg.
23-24 fok (lányom fázós!)
100 m2 tetőteri lakás, jól szigetelve. Havi 12 ezer Ft a gáz télen nyáron, rafizetni nem igen szoktunk éves elszámoláskor.
3 klíma van, azokat csak nyáron használjuk hűtesre, villany havi 9 ezer Ft, arra sem szoktunk rafizetni, max párszar forintot.
Korszerű 60nm lakás, 2 fő.
Áram: 5-6 eFt/hó között
Fűtés: csak télen, 10-15 eFt/hó időjárásfüggő. Most novemberben 11.800 volt, nap közben 21-21,5 fok, alváshoz 20,5-21 fok.
7. vagyok, elégedett.
Napi szinten főzök (elektromos főzőlap), kenyeret, kalácsot is sütök heti min 1x (elektromos sütő)- szezonban befőzök lekvárt, szörpöt (1-2 nap nonstop megy minden).
Heti 4-5x mosok (keskeny gép, de nagyon hatékony, szeretem ezt is), a világítás csak led, elektromos gépek max 2,5 évesek.
Két klíma van, de azok csak nyáron mennek kb 3 hetet.
Fűtés: gáz van a társasházban, egyedi, infrás mérők- nálunk van padlófűtés is, falfűtés is- a klímákkal is lehetne fűteni, de nem szoktunk.
Nekem ezek így OK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!