Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Magas gáz fogyasztás! Normális...

Magas gáz fogyasztás! Normális ez a mennyiség??

Figyelt kérdés

Sziasztok! Vettünk nyáron egy 180 nm vályogházat cseréltünk műanyag nyílászárokat a falak 50esek.

November 22én tették fel az új 0-ás gázóra.

November 27ig elment 118m3 gáz be tudtuk annak hogy később lett elkezdve fűtve hidegek a falak és évekig nem volt fűtve.

Viszont 25én néztem az órát és 733m3 35nap alatt.

Nem értem..napi par naponta beztem a fogyasztást és kb 28-30m3 megy el. Vegyes felhasználók vagyunk.

Normalis ennyi fogyasztás? Tudtam hogy valószínűleg nem fogunk a kedvezménybe bele férni de ennyire sok fogyasztásra nem számítottam.

dec. 29. 20:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
47%
Mi is gipszkartonos megoldással csökkentettük a belmagasságot, de közetgyapot van az eredeti mennyezet és a gipszkarton között. Nálatok nincs közte semmi?
dec. 29. 20:38
 12/24 anonim ***** válasza:

Laktam vályogban, a közhiedelemmel ellentétben eléggé rossz a hőszigetelése.

"Belmagasság lejjebb lett hozva 290cm."

Rezsi szempontjából ez nem sokat számít.

A padlásra mindenképpen tenni kéne legalább 20cm kőzetgyapotot.

dec. 29. 20:40
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez teljesen normális fogyasztás ilyen régi házhoz. 90-100m2-es Kádár kockába szokott havonta 250-300köbméter elmenni, a tietek kétszer olyan nagy tehát a gázigény is dupla. Ráadásul vájog, nedves falakkal, az plusz hőigény.Számomra nem meglepő. Régen is egy fél erdőt eltüzeltek, meg mázsaszámra a szenet hogy legyen egy kis langyosság, persze reggelre ki volt fagyva az egész. Ilyenek ezek a régi házak sajnos, a régiek azért sokat nélkülöztek...
dec. 29. 20:41
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
A mennyezetet 270-re is le lehetett volna hozni, és persze alaposan szigetelni. A meleg felfelé száll, és ott hűl le szigetelés híján a legjobban.
dec. 29. 20:47
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
Nem a levegőt nehéz felmelegíteni, hanem a falakat. Fél méter ide vagy oda a belmagasságon semmit sem számít. Ja de, minél alacsonyabb a szoba, annál nyomasztóbb.
dec. 29. 20:51
 16/24 anonim ***** válasza:
53%
15-ös jól mondja. A közhiedelemmel ellentétben a belmagasság csökkentése nem hoz hőigény csökkenést. Az épület hőigényét padlás oldali födémszigeteléssel tehát 20-30cm gyapot lehet csökkenteni akár 30%-al.
dec. 29. 21:04
 17/24 anonim ***** válasza:
Új kazánt írtál.Ez egy turbós kazánra utal.Ha ilyen,akkor ez többet fogyaszt mit a kondenzációs. De már sima túrbósat nem is szabad,csak azonos csere esetén.
dec. 29. 21:05
 18/24 anonim ***** válasza:
71%
A belmagasság csökkentésével kevesebb köbmétert kell fűteni. Ráadásul fölül van a legmelegebb, a meleg felfelé száll. Ha ez 3 m magasan van akkor az alatta levő részt -ahol tartózkodnak- jobban kell fűteni, mert ott hidegebb van. Laktam panelban a belmagasság 265 volt, és pont jó volt.
dec. 29. 21:16
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
18: De ott egy vasbeton födém állja útját a melegnek. Itt meg egy papír dekoráció.
dec. 29. 21:23
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
19# A panel magasságát csak azért írtam, mert nyomasztónak gondolta valaki a 270-et.
dec. 29. 21:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!