Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Joga van a szomszédnak nehezmé...

Joga van a szomszédnak nehezményezni,hogy otthon tartom egy urnát, amely gyermekemet?

Figyelt kérdés

dec. 11. 13:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze hozzá.
dec. 12. 10:51
 12/21 anonim ***** válasza:
88%

A rezsi oldalon van a kérdés.

Mi köze van a szomszédnak a rezsihez ?

dec. 12. 17:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nincs joga tudni róla. Nekem ütvefúróval dolgoztak a családi házunk falán az új szomszédok, mert panelból jöttek és ott a közös falat szabad volt megfúrni. Ez kicsit súlyosabb. Félmillióm ment ügyvédre, mert a 3gy miatt nagyon védi őket az állam, és tele vannak önbizalommal emiatt. Meg másfél millió kerítésre a telekhatárra, amihez kellett bírósági végzés, hogy beengedjenek megvalósítani. Szerintük ugyanis nincs jogom beleszólni abba, hogy ők ott mit csinálnak a falammal!!! Nekem is otthon vannak nagyszüleim urnái a garázsban, az aknában. Ki van alakítva nekik egy kőpolc. Megszüntették a sírhelyet a 10 éves díj befizetése után másfél évvel temető átépítés miatt. A részarányos bérleti díjat sem kaphattuk vissza. Úgy tudom, akkor indíthatna birtokvédelmi eljárást a szomszéd, ha neked látható helyen lenne síremlék a kertben és őt az zavarná. Senki nem akar temető mellett lakni.
dec. 16. 06:54
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
Továbbra se derül ki hogy egyáltalán honnan tud róla…
dec. 16. 08:20
 15/21 benboglar ***** válasza:
0%
Tudomásom szerint megszűnt, hogy bárki odahaza tarthassa az elhunytak urnáit! Azért vannak az urnafalak ! Engem ugyan nem érdekelne, de elképzelhető,hogy a szomszédot zavarja! Hogy honnan tudnak róla?Hát onnan,hogy nem a világ végén élünk !!
dec. 16. 10:41
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ellenkezőleg, nem megszűnt, pont hogy engedve lett.
dec. 16. 11:08
 17/21 anonim ***** válasza:
#15 Szabad otthon tárolni, csak nyilatkozni kell arról hogy akinél van az úgy fogja tárolni ami nem kegyelet sértő és a rokonoknak is lehetővé teszi a megemlékezést.
dec. 16. 11:15
 18/21 anonim ***** válasza:
57%

Hogyne lenne joga nehezményezni! Ki tilthatja meg neki, hogy őt ez zavarja? Viszont nem kötelező vele beszélgetni.

Zaklatni viszont nincs joga a szomszédnak. Ha zaklatás történik, el kell menni a rendőrségre a levelekkel vagy sms-ekkel, és fel kell jelenteni!

dec. 16. 12:19
 19/21 chuck dorisz válasza:
64%
Halottról megemlékezni csak a hamvak felett 2m-re lehet? 20m-re, vagy 20 ezer kilométerre már nem jó?
dec. 17. 12:29
 20/21 Cubina ***** válasza:

Semmi köze a szomszédnak ahhoz, hogy te tartasz és hol tartod az urnát a saját lakásodban. Akkor szólhatna bele, ha mondjuk a te elhunyt szeretted a legjobb barátja, szerelme, stb. volt és nem tudja leróni tiszteletét, mert mondjuk naponta szeretné tiszteletét tenni az urna előtt, te pedig csak hetente engeded be. Nincsenek rossz illatok, nem csapsz zajt, nem hallgatsz hangosan szentmiséket, nem rendezel hangos halotti tort, így nincs joga panaszkodni, nincs ürügye hozzá.

Nekem évek óta itt van a hallban Édesanyám urnája egy festménnyel róla, sőt, a kiskutyám hamvai is ugyanott vannak.

Akik tudnak róla, látták, azok közül páran azt mondták hogy szabaduljak meg tőle, nem ide való, szórassam szét vagy egyszerűen dobjam ki.... Megindokolni nem tudták, hogy miért kéne ezt tennem az egyetlen dologgal, ami Édesanyámból maradt. Engem megnyugtat, szoktam hozzá beszélni, tanácsot kérek, mindig eszembe jut, hogy bizonyos helyzetekben mit mondott, most épp mit mondana, mit csinálna. Így egy kis része velem van és amíg élek, velem is marad. Nem érdekel, hogy ki mit tanácsol, ez az én lakásom, azt csinálok, amit akarok, amíg nem zavarom a ház nyugalmát.

Volt egy balhé is itt, mert lent az utcán az Anyukám által imádott és rendben tartott kis kertben kiraktam színes kövekből a nevét, kedvenc virágait körbe ültettem és egy szívecskét is kiraktam kövecskékből.

Másnap több vénasszony odajött azzal, hogy hogy képzelem, hogy elásom oda a kertbe Édesanyámat, mert állítólag többen is látták, hogy azt csinálom! Hónapokig veszekedtek velem ezért, nem hitték el, hogy növényeken kívül semmit se ástam oda, az urnája most is itt van nálam.

Nem normálisak egyes emberek.

dec. 28. 05:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!