Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Házunkban(90nm)megérkezett az...

Házunkban(90nm)megérkezett az első téli gázszámla. Mennyire reális szerintetek ez az összeg? 47000 ft? Nekem furcsa, mert eddig panelben laktunk, télen-nyáron fizettük az átalányt, bele is fértünk és extra meleg volt a lakásban.

Figyelt kérdés
dec. 6. 19:32
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

A gázórát kellene leolvasni naponta, hetente, kéthetente, hogy ténylegesen mennyi a fogyasztás...

Mivel fűtötök, kombicirkó?

100 köbméter az 15 000 alatt meg kellene álljon, azonban 300 köbméter az nem ennek a háromszorosa, hanem több, mert a támogatott mennyiség fölött is fogyaszt akkor az ember.

Kérjetek általányt, azt jóvan.:)

19: És? Lényegtelen. Egy év alatt egyenlítődik ki, amit fizettél.

Ha van 2 fsz, akkor 2 fogyasztási helynek számít, így kétszereződik a kedvezményes mennyiség.

Az előző tulajjal nem egyeztettetek ezekről?

Hogyhogy nem?

dec. 7. 01:51
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

"Kívülről elég hülyén nézne ki a függönnyel egy bejárati ajtó szerintem."

Pedig elég általános dolog.

Az ajtó fölé teszel egy karnist, arra hőszigetelő függönyt.

Van, ahol az ajtón lévő ablakkilincsre akasztanak pokrócot, amire füleket varrtak.

dec. 7. 01:52
 23/33 anonim ***** válasza:

"A bejárati ajtó viszont eléggé szelel és ott egy elég nagy folyosó van."

Nem kell fűteni azt a folyosót...

dec. 7. 01:53
 24/33 anonim ***** válasza:
83%

"Sajnos mi 22 foknál fázunk, két gyerekkel legábbis. Én meg otthonról dolgozom, nyilván akkor leveszem, de akkor sem akarok lefagyni."

De hát egy lakásban a hőmérséklet nem egyenletes. A fűtőtest mellett melegebb van, mint távolabb. A fűtőtesthez kell ülni, feküdni, nem onnan távol.

dec. 7. 01:54
 25/33 anonim ***** válasza:
7: És akkor ez nem véletlenül 6-7 havi számla?...
dec. 7. 01:56
 26/33 A kérdező kommentje:

Sajnos ez albérlet, nem saját tulajdon. Mi a panelt kiadtuk, így tudtuk meglépni a családi házat. Szóval ezért vagyok kicsit meglőve, hogy s mint volt tavaly. (nem lakott itt senki úgy tudom).

Jön a tulaj hétvégén azt megnézem a számlát, ő diktálja és nézi is meg. Ma figyelni fogjuk a napi fogyasztásunkat. Múlt hónapba 12e ft volt. Mi azért már fűtöttünk októberben is, de a ház jól tartotta a hőt, mert csak akkor kapcsol be, ha leesik a hő 1 fokot a beállítotthoz képest. Viszonylag nagyok a szobák, gondolom ezt nehezebb kifűteni, radiátorok újak és nagyok. A folyosón kisebb radiátor van, de ha elzárom akkor a termosztát gondolom folyamat bekapcsol mert a folyoson után van a termosztát és a hőmérséklet folyamat lecsökkenne. Gondolom én. (nő)

dec. 7. 07:51
 27/33 anonim ***** válasza:
81%

#21, És? Lényegtelen. Egy év alatt egyenlítődik ki, amit fizettél.

Egy kisnyugdíjasnak - jellemzően ők élnek szigeteletlen kádárkockákban - pl. egyáltalán nem mindegy, hogy 100 m3 havi túllépésnél ki kell-e pengetni 75 ezret pluszban, amit "majd visszakap".

Nézzél be a gázszámlás facebook-csoportba. Már most tele van tragikus sorsokkal, pedig a tél éppen csak elkezdődött.

dec. 7. 08:08
 28/33 anonim ***** válasza:
Kicsit elkentmondásos, amit írsz. A kerdesedben atalányról beszélsz, az egyik kommentedben diktálásról. Feltetelezem, az utóbbi az igaz, mert azt irod, nyáron nem fizettetek. Márpedig átalány eseteben van nyáron is plusszis gázszámla. Sztem az történt, hogy a havi fix kedvezmenyes keretedbe nem fertel bele, emiatt fizettettek veled versenypiaci árat. Nézd meg a számla harmadik oldalát, ott mi áll. De ne aggódj: mihelyst beleférsz a havi fix kedvezmenyes keretbe, vissza fogják árazni neked.
dec. 7. 09:27
 29/33 Bogica0616 ***** válasza:
75%
A tulaj tudna általány díjat beállítani, nyilván nem fog, mivel nem tudhatja, hogy meddig laktok ott. A panel házak fűtése, ha hőközponti, akkor nem kell piaci árat fizetni, mert nem egyedi mérős gázos. Amúgy sem lehet összevetni egy családi ház és egy lakás hő igényét, ahol körbe vagy fütve. A jelgörbét kell figyelned, hogy bele férjetek a havi keretbe. 24 fok az nekem nem sok,
dec. 7. 14:29
 30/33 anonim ***** válasza:
46%

27: Ez egy család a leírás alapján, egy home office-ban dolgozó Kérdezővel, és 8 hónap alatt kaptak összesen egy 47 000 Ft-os számlát.

A leírás alapján rendesen fogyasztanak is, tehát ez az összeget max. 2-2,5 hónap alatt ténylegesen el is használják még akkor is, ha ez a TELJES összeg előre lett számlázva, de a leírás alapján csak kis része lehet előre számlázva. !!

dec. 7. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!