Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Házunkban(90nm)megérkezett az...

Házunkban(90nm)megérkezett az első téli gázszámla. Mennyire reális szerintetek ez az összeg? 47000 ft? Nekem furcsa, mert eddig panelben laktunk, télen-nyáron fizettük az átalányt, bele is fértünk és extra meleg volt a lakásban.

Figyelt kérdés
dec. 6. 19:32
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Kívülről elég hülyén nézne ki a függönnyel egy bejárati ajtó szerintem.

Nem lehet normálisan leszigetelni a réseket, mert van ahol pl az ajtót már nem lehetne becsukni.

Egyébként műanyag az ajtó, de nem mai darab.

dec. 6. 20:31
 12/33 A kérdező kommentje:

A keret nem éves fogyasztás alapján van meghatározva?

A havi keret mennyi?

dec. 6. 20:31
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A keret éves, de a havi keretet valami grafikon/jelleggörbe/ alapján állapítják meg, az ugyanis más januárban, vagy júniusban. Én átálltam havi átalányra, ezt jobbnak találom, mint havonta izgulni, hogy beleférek-e, vagy nem, és majd évvégén elszámolják.
dec. 6. 20:55
 14/33 anonim ***** válasza:
21%
Én szarul szigetelt lakásra úgy hogy a szomszéd jól befűt, nappal 20.5 fok es du 5-9-ig 22 fok, 14et fizetek 65nm-re
dec. 6. 21:09
 15/33 anonim ***** válasza:
90%

A keret az éves, de nem leolvasástól leolvasásig tart, hanem augusztus 1-től a következő év július 31-ig. Ott húznak egy képzeletbeli vonalat és kezdődik nulláról az egész. Jó sokan ráfaragtak erre - főleg az őszi leolvasásúak -, mert náluk, ha aug.1-től ( a nulla ponttól) a leolvasásig a havi (pontosabban a napi) keret átlépte a kedvezményes mennyiséget, a különbözetet rájuk verték piaci áron. Majd visszaadják, ha július 31-ig mégiscsak beleférnek az éves keretbe, de addig hiteleznek az MVM-nek.

Sok családnál ezek akár százezres tételek is voltak.

#13, nézzél utána ennek. Én is ültem a babérjaimon és most attól rettegek szintén átalányos vagyok -, hogy mikor jön a pofára esés.

dec. 6. 21:57
 16/33 anonim ***** válasza:
15# Milyen pofáraeséstől félsz?
dec. 6. 22:01
 17/33 anonim ***** válasza:
88%
Attól, hogy a leolvasáskor nem férek bele a havi (pontosabban napi) kedvezményes keretbe - ami augusztus 1. és a leolvasás között jár -, és a különbözetet kiszámlázzák piaci áron.
dec. 6. 22:06
 18/33 anonim ***** válasza:
32%
Az éves keretbe kell csak beleférned. Kérj inkább magasabb havi átalányfizetést, több köbmétert, mint amennyi indokolt a fogyasztásod alapján, de kereten belül, akkor csak kellemes meglepetés érhet. Hacsak nem jön egy tartós -20 fokos hideg. És figyeld közben a gázórát, hogy arányosan beleférj a keretbe. Fel is írhatod a havi fogyasztást, akkor később van mihez viszonyítani.
dec. 6. 22:15
 19/33 A kérdező kommentje:
Atalanyt már csak januártól lehet kérni, ha jól gondolom. Még az is lehet, januártól kevesebb lehet a fizetnivalo, mivel új év új keret?
dec. 6. 23:29
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem januártól, a leolvasás után, 30 napon belül kellett volna kérni. Az évforduló úgy van, ahogy a 15-ös válaszoló írja. Hívd fel az ügyfélszolgálatot, lehet, hogy most is meg tudják oldani. Ha délelőtt hívod gyorsabban tudod intézni, nekem 10 perc alatt megvolt. A számlán megtalálod az elérhetőségüket.
dec. 6. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!