Házunkban(90nm)megérkezett az első téli gázszámla. Mennyire reális szerintetek ez az összeg? 47000 ft? Nekem furcsa, mert eddig panelben laktunk, télen-nyáron fizettük az átalányt, bele is fértünk és extra meleg volt a lakásban.
Kívülről elég hülyén nézne ki a függönnyel egy bejárati ajtó szerintem.
Nem lehet normálisan leszigetelni a réseket, mert van ahol pl az ajtót már nem lehetne becsukni.
Egyébként műanyag az ajtó, de nem mai darab.
A keret nem éves fogyasztás alapján van meghatározva?
A havi keret mennyi?
A keret az éves, de nem leolvasástól leolvasásig tart, hanem augusztus 1-től a következő év július 31-ig. Ott húznak egy képzeletbeli vonalat és kezdődik nulláról az egész. Jó sokan ráfaragtak erre - főleg az őszi leolvasásúak -, mert náluk, ha aug.1-től ( a nulla ponttól) a leolvasásig a havi (pontosabban a napi) keret átlépte a kedvezményes mennyiséget, a különbözetet rájuk verték piaci áron. Majd visszaadják, ha július 31-ig mégiscsak beleférnek az éves keretbe, de addig hiteleznek az MVM-nek.
Sok családnál ezek akár százezres tételek is voltak.
#13, nézzél utána ennek. Én is ültem a babérjaimon és most attól rettegek szintén átalányos vagyok -, hogy mikor jön a pofára esés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!