Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Milyen fűtőtestet vegyek ami...

Milyen fűtőtestet vegyek ami nem alkalmira kéne amig pl megfürdünk hanem allandóra?

Figyelt kérdés

Tekintve hogy a gázparapettel hiába fűtök, mivel semmi baja de úgy működik, hogy fűt kb 5 percig, aztán szerinte elég meleg van és leáll, [link]

Majd kb fél óra mulva ha szerinte már lehűlt a szoba, ismét kapcsol és fűt.

Most a szobában kb 18 fok van a parapett pedig szinte hideg. És maximumon!

Volt gázos szaki ellenőrizni, semmi baja a parapettnek, tiszta is, nem pókhálós, a kivezetése sem, teljesen hibátlan.

Hétvégén napkozbenre és minden nap éjszakára kéne vmi fűtőtest de nyilván nem egy hősugárzó ami kiszárítja a levegőt és a szemünket is, és még a gatyám is ráfizetném az áramra. Csak egy 16 m2 es szobát kéne fűteni.

Fanyílászárók vannak nem cseréltetem műanyagra, mert nem akarok penészta falra, meg ilyenek.

Milyen fűtőtestekre keressek rá ami nem zabálja az áramot, és kb egészségesen fűt(nem fúj, nem "szelet" csinál, nem szárítja ki a levegőt,)és nem alkalmi hanem "állandó" használatra kéne a parapettet kiegészíteni?

#fűtőtestek
nov. 22. 18:57
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%

"Fanyílászárók vannak nem cseréltetem műanyagra, mert nem akarok penészta falra, meg ilyenek."

Pedig itt a baj, szökik a meleg. Ha nem marad meg a víz a vödörben, akkor lyukat kell rajta befoltozni, nem pedig még több vizet önteni bele. Egyszerű paraszti logika.

nov. 22. 19:29
 2/27 A kérdező kommentje:

Nem szökik a meleg mivel az nincs.

Mivel a parapett szerint jovan ez így. A hőfokszabályozója valamiért olya hogy talán 16 foknál kegyeskedik fűteni. Ha meg 18 van hujaj nehogy megsüljünk, leáll..

nov. 22. 19:44
 3/27 A kérdező kommentje:

*olyan

Meg ha a fanyílászárón múlna, akkor minden fanyílászárós kabátban van otthon?

Én kétlem.

nov. 22. 19:45
 4/27 anonim ***** válasza:
Fűtőpanel, infrapanel? Állítólag jó, de csak olvastam olvastam róla, nem használtam.
nov. 22. 19:46
 5/27 anonim ***** válasza:
Nagyobbra kell állítani. Mármint ez lenne a normális, ha tényleg jól működik. Anyukáméknál is ilyen van, teljesen jól befűti a lakást, ahogy gyerekkoromban is tette.
nov. 22. 19:51
 6/27 anonim ***** válasza:

Miért nem hívsz egy szerelőt, aki átnézné, és beállítaná?

Jó a fa nyílászáró is, ha jól zár, és nem szökik ki a meleg. Nemrég cseréltem a régi fa nyílászáróimat, szintén fára, és tökéletes.

nov. 22. 19:58
 7/27 A kérdező kommentje:

A maximumra van állítva.

Amugy azt sem tudom milyen fűtőtestek vannak. Mire keressek rá, amik erre valók.

A fűtőpanel akkor az egy ötlet. Es ennyi?

Meg klímákról tudom hogy van olyan ami hűt is vagy épp fűt is. De akkor vmi mobilklíma kéne. Nem akarok beriházni betonfalba telepítgetésekre.

nov. 22. 20:02
 8/27 A kérdező kommentje:

6 de volt nálam gázos!

Minden jó! Az osszes hibája az az üveglencse volt csak amin látod a lángot es azt kicserélte. Gázos szakember viszgálta be. És azt mondta a hőfokszabályozónak "kis játéka" van (kicsit lehet csak mozgatni) ennyit tud.(amit amugy en is tudok fel le állitgatni. De "halottnak a csók".)

nov. 22. 20:04
 9/27 anonim ***** válasza:
51%
Akkor vegyél egy új gázkonvektort, ami rendesen fűt. 1-2 év alatt behozza az árát, mert az elektromos fűtés elég drága. Jancsi kályhát meg gondolom nem akarsz beállítani, és azzal fűteni. 🙂
nov. 22. 20:11
 10/27 A kérdező kommentje:

Hát vmi olyasmit szeretnék tudod, ami nem olyan drága, úgy netrol kinézem, rákattintok, fwl tudom hozni a lakásba a gls től, megnyomok rajta egy gombot es lőn meleg a lakás.

A terv ez lenne.

De nem 100 ezres áramcsekkel a kövi hónapban.

nov. 22. 20:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!