Legális régi nevén nevezve "éjszakai áramra", vagyis B tarifán (ami olyan 8 órán át ad áramot) bojleren kívül mást használni? Mint például elektromos fűtőtestet, mikrohullámú sütőt?
A rendelet szerint bármit, ami a kapcsolt áramkörre fixen van rákötve, és a ki- és bekapcsolásoktól nem megy tönkre, nem jelentkezel kárigénnyel, hogy a félkész cápauszonyleves megbuggyant két bekapcsolás között, satöbbi.
A bojleres tévhit az azon alapszik, hogy a szocializmusban, ahol az energia is fájt, mint minden más, a hőfejlesztő készülékekre volt ez a rendelet kihegyezve, de ma már nem 75-öt írunk.
Nem lehet semmi mást. csak bojler, hőtárolós fűtő.
Klímát se lehet.
Hivatalos oldalon egyértelműen le van írva.
#4 mi lehet hivatalosabb, mint a rendelet?
"A „B” árszabás szerint számolható el - közvilágítási célra vételező felhasználó kivételével - a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott - felhasználói berendezés fogyasztása."
5 éve még tiltva volt minden.
Viszont spórolósan 2 bojlert bír el max, utána már sokkal drágább az áram.
a B tarifa esetén a havi 210 kWh feletti fogyasztási részre 62,884 forint/kWh lesz a lakossági ár.
Észerűen mit lehetne rákötni? ceruza akku töltőt?
Nálunk napi 3 órát megy csak ez az áram.
Gondold meg kétszer is a szabálytalan rákötést, mert (nagyobb) kár eseménynél, pont amikor a legjobban kéne a pénz, ilyenekbe szokott belekötni a biztosító.
Tárolós vízmelegítőt és elektromos, tárolós kályhát lehet fix bekötéssel a B-re kapcsolni. Semmi egyebet.
Ja, meg azért mert ilyen szépen van megfogalmazva nem rakhatsz kapcsolót a bojlerre, nem tölthetsz elektromos autót vele, pláne nem alakíthatod át a mikro kábelét, hogy rákösd.
Tehát gyakorlatilag még mindig csak a bojlert használhatod meg a hőtárolós kályhát.
Elektromos tűzhelyet se lehet rákapcsolni, értelme sincs.
"5 éve még tiltva volt minden"
Éppen nem, a rendelet, amiből idéztem, az 2011-es. :D
"Észerűen mit lehetne rákötni?"
Nem az ésszerűségről szól a kérdés, hanem a lehetőségekről.
"Nálunk napi 3 órát megy csak ez az áram."
A rendelet szabályozza a minimális időtartamot is.
"Semmi egyebet."
Bármi egyebet, a rendelet szerint.
"nem rakhatsz kapcsolót a bojlerre"
Ez van leírva a rendeletben, ebben egyetértünk.
"nem tölthetsz elektromos autót vele"
Miért ne? Ha a töltőt fixen ráköti a kapcsolt áramkörre...
"pláne nem alakíthatod át a mikro kábelét, hogy rákösd"
Miért ne?
Onnan tudom, hogy tudom használni a google -t ...
Vagy ez se volt kérdés? :D
5 éve már kinyomoztam google lel.
És ha azóta se foglalkozott vele senki akkor tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!