Rossz az új mikró?
Rendeltünk egy mikrót, tegnap jött meg, konkrétan ilyet [link]
Melegíteni melegít, azzal nincs baj, csak mindennek fura íze van benne. Először tejnél vettük észre, de az ételeknek is megváltozik az ízük. Az előzőnk nem mikrohullámú volt, hanem egy forró levegős sütő, csak az tönkrement. Mindennek más az íze ebben a mikróban. Ma pizzát melegítettem délben ami tegnapról maradt, ehetetlen volt. Ilyen korábban a forró levegősben sosem volt. Áthívtam tesómat is, aki pár házzal lejjebb lakik az utcában. Csináltam neki 2 kávét közvetlen mielőtt megérkezett volna, egyiket tűzhelyen melegített vízzel, a másikat a mikróban melegítettel, és megkértem hogy hasonlítsa össze. A mikrósra azt mondta, hogy műíze van. Szóval nem csak mi érezzük, hanem tényleg rosszabb lesz az ízük ebben a mikróban melegítve. Kis fokozaton kevésbé érződik, de akkor is megváltozik az ízük. A legerősebb fokozaton melegített tej teljesen elvesztette az ízét, olyan mintha fel lett volna hígítva vízzel. Miután visszahűlt is ugyanolyan maradt, tehát nem csak melegen volt más íze, hanem maradandóan megváltozott a mikrózástól.
Ez garanciális probléma? Vissza veszik ha így vissza visszük? Tudnátok másikat ajánlani helyette, ami nem változtatja meg az ízeket?
#1: Konkrét típust tudnál ajánlani? Vagy Samsungból mind jó?
#2: Igen, nincs benne semmi.
#3: Miért rémhírterjesztés az, ha leírom, hogy rossz a mikró amit vettünk? Nem gondolom, hogy ez általános lenne. Régebben mikróztunk sokat, nem vettük akkoriban észre semmi változást ízben. Szerintem ezzel a jelenlegivel nem stimmel valami.
#4: Ezt nem én írtam ki.
#5: Üveg pohár, porcelán pohár, porcelán tányér.
Törölgesd ki alaposan. Vedd ki a tányért is és a tányértartót is és most el alaposan.
Aztán tegyél bele kancsóban vizet, vagy valami mikrózhatóban 1-2 litert és jársd jó sokáig, felforrásig max teljesítményen.
Ésszel kell használni.
Sosem volt még mikród?
A pizzát nem 100%-on kell melegíteni. Azt tényleg nem eszi meg senki utána.
A tejet meg ha felforralod nyilván más lesz az íze mint melegítve.
Nekem is eltartott egy ideig míg a sajátomon kikísérlateztem hogy mit mekkora teljesítménnyel, mennyi ideig mikrózzak. A folyadék tartalom a lényeg és nem a térfogat.
Nálam pl. 800W-os gép kb 500W-al melegít, egy fagyott zsömlét 30%-on 1 perc alatt tökéletesen a fagyasztás előtti állapotba hoz. De nem lehet helyettesíteni, hogy mondjuk 100%-on 15 másodperc, mert ugyan a bevitt energia ugyanannyi, de a hőterjedés az anyagon belül nem. A héja nyúlósra gőzölődik, és kiszárad miután kiveszem, a belső rész pedig fagyos marad.
Szóval a fizikáról ne felejtkezz meg, főleg ha nagyobb teljesítményű gépről van szó. Idő kell a rendes hőátadásnak, merd levenni a teljesítményt, és arányosan hosszabb időt válassz hozzá. Egy 1500W-os mikrónál már a zsömlémet csak 10%-on 1 percig melegíthetem, mert egyébként tényleg sz@r lesz. Még egy pohár víz melegítésénél is. Nyilván ha felforralod, másabb lesz az íze, mint melegítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!