Hogyan lehet össze hangolni a különböző energiahordozóról működő fűtőtesteket, hogy ne legyen nagyon meleg?
Adott egy régi, kis vályog parasztház, amiben van 2 szoba...
Az egyikben üzemel egy pb palackos gázkonvektor, a másikban van egy fatüzelésű parasztkályha...
Tegnap begyújtottam fával, 42 fok volt a szobámban... :(
Este mikor elkezdett kihűlni, bekapcsoltam a konvektort, ha csak egyedül megy kellemes 25-26 fokot csinál a 2 szobában, most a fa után 30 fokon tartotta a hőt, a melegtől nem tudtam aludni... a termosztáton nem állítottam, mindig 6-son van...
Hogyan érhető el az, hogy
1. ne legyen szaharai meleg a szobámban fa tüzelésnél
2. a konvbektort hogyan lehet hozzá hangolni a fa kihüléséhez úgy, hogy 25-26 fokon tartsa a meleget?
Mi volna, ha hozzányúlnàl a konvektor hőfokszabályzójához? Összehangolás a te ügyességeden múlik.
Ha a konvektorz beállítod 22-23 fokhoz, akkor ha a kályha adja ugyanezt a meleget, a konvektor nem kapcsolbe, csak ha aláhűl a hőfok, vagyis nem fűt a kályha.
A kályhába meg próbálkozzál, hogy egyszerre fűtsél, pakolj rá mindent, mer akkor túlmelegíted a szobát.
Megzavarodhatott a termosztát...
30 foknál lett bekapcsolva és utána azt a meleget tartotta...
Gondolom a pb palacknál eleve másképpen működik, mint amire tervezve lett.
Ekkora marhaságot mint amit az 1-es összehordott…
Amúgy állítsd lejjebb a konvektort mint 6-os. És máris nem fogja a 30 fokot tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!