Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Biztos így kellene működnie?

Biztos így kellene működnie?

Figyelt kérdés

Gázkonvektoros fűtésünk van.

Csak a hálószobánkban csinálja azt a konvektor, hogy adott fokozatra állítva bekapcsol de nem úgy mint a többi hogy belobban és fűt mint a bolond, hanem olyan éppenhogy hallani hogy megy, meleget ad nem ezzel van a probléma, a szerelő szerint ez valami energiatakarékos módja, ilyenkor nem fogyasztja úgy a gázt de a hőt tartja.

Most hogy bejöttek a hidegebb esték ki se kapcsol ez a módja, igazából egész nap így megy, gondolom így már még se olyan gazdaságos. Tényleg létezik ilyen energiatakarékos módja vagy csak le akart rázni a szerelő? Vagy csak fentebb kéne vegyem egy fokozattal?

nov. 7. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen fajta konvektor ?
nov. 7. 22:16
 2/7 anonim ***** válasza:
A gázkészülékeknél a kisebb lángon éges jellemzően nagyobb hatásfokú, szerintem ne aggódj. Az pedig, hogy többet megy egyszerű fizika. Adott hőmennyiség kell, leegyszerűsítve ha valami fele akkora lánggal ég akkor kétszer addig fog menni.
nov. 8. 06:35
 3/7 anonim ***** válasza:

Milyen konvektor? Azèr az kène!!

A konvektorok egyfajta lánggal fűtenek ez a főègő. Illetve van az őrláng. Nincs közbenső állapot

nov. 8. 06:53
 4/7 anonim ***** válasza:

2# nèzzèl meg egy konvektort egyszer!

Egyszerü fizika, hogy kis teljesítmènnyel nem tudod pótolni az elvesztett energiát, csak pocsèkolsz tovább. De ez konvektor!

nov. 8. 07:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Este írtam a kérdést, aludt a család nem akartam zörögni a típuskereséssel F8.50F ez a régebbi fajta
nov. 8. 13:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs közbenső takarèk láng. Van főláng ès az őrláng.
nov. 8. 13:40
 7/7 Bogica0616 ***** válasza:
Megnéztem a típust. Ez egy klasszikus konvektor, úgy kell működnie mint a többi. Nyugodtan vedd 1 szintel feljebb és nézd meg mit csinál. A mi őrlángunk is kellemesen meleg, de ha bekapcsol a fő égő akkor forró lesz a burkolat.
nov. 8. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!