Összeállítottam egy konfigot csak nem vagyok biztos benne, hogy működni fog, szerintetek ?
MSI A320M-A PRO Alaplap
AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz AM4 Processzor
G.SKILL Aegis 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz F4-2400C15D-8GIS (KIT-ben)
Kingston A400 2.5 240GB SATA3
FSP Hydro PRO 500W
Videokártyából megtartom a már meglévőt, mivel nem játékra kell nincsen nagy igényem.
Működni fog, de így semmiképp se rakd össze.
Ha AM4-es rendszert szeretnél, de egyelőre csak valami 1000-res Ryzenre van keret akkor költs kicsit többet alaplapra, pár ezressel drágábban kapsz B450-es lapokat:
Ezek az összes AM4-es procival megbírkóznak, ha később fejlesztenél ez jól jön. A320-as lapot semmiképp nem ajánlok, AM4-re a legjobb belépő a B450.
A memória kicsit kevés, bár el lehet még lennie vele, viszont mindkeépp gyorsabb kellene. Minimum 2666MHz-es, de inkább 3000 környékit keress( a 3200 sem sértés), illetve érdemes figyelni a memória tipusára mert az első generációs Ryzenek elég válogatósak voltak.
SSDből M2-est vegyél, a 256GB-os ugyanannyiba kerül, mint a 2,5"-os satás, csak jóval gyorsabb :)
Bár én ebből inkább egy 500GB körülit ajánlok. ( mondjuk A2000-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!