Ez így igazságos?
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje, de még nem mertem szólni a közgyulesen hogy ne nézzenek hülyének.
Szóval 10 emeletes panel,
A Kktg a következőkepp alakul.
Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap.
Viszont mindenkinek 2500 Ft / honap a lift használat.
A földszinti lakóknak miert kell feleslegesen a liftet fizetni? Értem én, akkor mondhatna a harmadik emeleten lévő is hogy ő lépcsőzik, és nem használ liftet, na de most komolyan. Aki a földszinten lakik annak miért kell fizetni?
Nem vág földhöz félreèrtes ne essek, de akkoris felvetodott bennem hogy ezt úgy mégis minek?
Ti mit gondoltok erről?
TÁRSASház, ami azt jelenti, hogy vannak KÖZÖS terhek.
Nem lehet belemenni, hogy ki mit használ/nem használ, mert ahogy írták, akkor jön az, hogy csak a zárószint fizesse a tetőjavítást, csak a hatodik emelet fizesse a szinten kiégett izzó cserét, csak 4-en fizessék az elektromos kapunyitó javítását, mert a többiek kulccsal járnak, csak a hetedik emelet 4-es lakása fizesse a galamb problémáját, hiszen az én ablakaim a másik oldalra nyílnak és amit a többiek is soroltak.
Mi zárt udvaros társasházban laktunk, ott pl. megszavazták, hogy az elektromos kapu javítása azok költsége legyen, akiknek van bent parkolóhelyük, hiszen a többieknek semmi köze hozzá. Elfogadtuk, de ki lett alakítva, hogy telefonhívásra nyisson csak a kapu, így csak a fizetők tudták használni. Nyilván ki volt először megsértődve, amikor az asztalos az utcáról kellett, hogy becipelje az új beépített szekrénye darabjait? Hagyok időt gondolkozni... :D
Egyrészt ilyen nevetséges közös költséggel szerintem ne ugrálj. Nálunk egy 55nm-es lakásra 14500 a közös költség.
Másrészt szerintem nevetséges, hogy külön van a lift díj, nálunk a közös költségben benne van minden.
#12 Nyilván ez is hasonlóan indult, mint amit a 11-es leírt, hogy valamikor valakik elérték, hogy legyen külön számítva - de lehet, a liftet később építették be, régi házaknál előfordul.
Minden társasházban mások a szokások. Vannak olyan új lakóparki társasházak ahol már a portaszolgálat meg közös konditerem, medence is van a közös költségben, ott se számít, hogy az illető tud-e úszni vagy sem, akarja-e a portást vagy sem. Ezzel együtt van a lakás és ennyi.
Vásárlás előtt kell az ilyesmit tisztázni, hogy ezzel együtt jó-e az a lakás nekem vagy sem. Ugyanúgy, mint utólag nem lehet azzal se jönni, hogy nekem mégis jobb lenne ha külön lenne a vécé meg a fürdő, vagy miért kerül ennyibe a fűtés, hiszen a lakás ilyen.
#13 "lehet, a liftet később építették be, régi házaknál előfordul"
A kérdező írta: "10 emeletes panel", márpedig azokba eleve be volt építve a lift, utólag nem lehet berakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!