Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez így igazságos?

Ez így igazságos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondolkodom egy ideje, de még nem mertem szólni a közgyulesen hogy ne nézzenek hülyének.

Szóval 10 emeletes panel,

A Kktg a következőkepp alakul.

Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap.

Viszont mindenkinek 2500 Ft / honap a lift használat.

A földszinti lakóknak miert kell feleslegesen a liftet fizetni? Értem én, akkor mondhatna a harmadik emeleten lévő is hogy ő lépcsőzik, és nem használ liftet, na de most komolyan. Aki a földszinten lakik annak miért kell fizetni?

Nem vág földhöz félreèrtes ne essek, de akkoris felvetodott bennem hogy ezt úgy mégis minek?

Ti mit gondoltok erről?

nov. 7. 18:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

TÁRSASház, ami azt jelenti, hogy vannak KÖZÖS terhek.

Nem lehet belemenni, hogy ki mit használ/nem használ, mert ahogy írták, akkor jön az, hogy csak a zárószint fizesse a tetőjavítást, csak a hatodik emelet fizesse a szinten kiégett izzó cserét, csak 4-en fizessék az elektromos kapunyitó javítását, mert a többiek kulccsal járnak, csak a hetedik emelet 4-es lakása fizesse a galamb problémáját, hiszen az én ablakaim a másik oldalra nyílnak és amit a többiek is soroltak.

Mi zárt udvaros társasházban laktunk, ott pl. megszavazták, hogy az elektromos kapu javítása azok költsége legyen, akiknek van bent parkolóhelyük, hiszen a többieknek semmi köze hozzá. Elfogadtuk, de ki lett alakítva, hogy telefonhívásra nyisson csak a kapu, így csak a fizetők tudták használni. Nyilván ki volt először megsértődve, amikor az asztalos az utcáról kellett, hogy becipelje az új beépített szekrénye darabjait? Hagyok időt gondolkozni... :D

nov. 8. 08:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Egyrészt ilyen nevetséges közös költséggel szerintem ne ugrálj. Nálunk egy 55nm-es lakásra 14500 a közös költség.

Másrészt szerintem nevetséges, hogy külön van a lift díj, nálunk a közös költségben benne van minden.

nov. 8. 10:06
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 Nyilván ez is hasonlóan indult, mint amit a 11-es leírt, hogy valamikor valakik elérték, hogy legyen külön számítva - de lehet, a liftet később építették be, régi házaknál előfordul.

Minden társasházban mások a szokások. Vannak olyan új lakóparki társasházak ahol már a portaszolgálat meg közös konditerem, medence is van a közös költségben, ott se számít, hogy az illető tud-e úszni vagy sem, akarja-e a portást vagy sem. Ezzel együtt van a lakás és ennyi.

Vásárlás előtt kell az ilyesmit tisztázni, hogy ezzel együtt jó-e az a lakás nekem vagy sem. Ugyanúgy, mint utólag nem lehet azzal se jönni, hogy nekem mégis jobb lenne ha külön lenne a vécé meg a fürdő, vagy miért kerül ennyibe a fűtés, hiszen a lakás ilyen.

nov. 8. 10:34
 14/15 anonim ***** válasza:

#13 "lehet, a liftet később építették be, régi házaknál előfordul"

A kérdező írta: "10 emeletes panel", márpedig azokba eleve be volt építve a lift, utólag nem lehet berakni.

nov. 8. 10:41
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 Jogos! Erre nem figyeltem. :)
nov. 8. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!