Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ez így igazságos?

Ez így igazságos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gondolkodom egy ideje, de még nem mertem szólni a közgyulesen hogy ne nézzenek hülyének.

Szóval 10 emeletes panel,

A Kktg a következőkepp alakul.

Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap.

Viszont mindenkinek 2500 Ft / honap a lift használat.

A földszinti lakóknak miert kell feleslegesen a liftet fizetni? Értem én, akkor mondhatna a harmadik emeleten lévő is hogy ő lépcsőzik, és nem használ liftet, na de most komolyan. Aki a földszinten lakik annak miért kell fizetni?

Nem vág földhöz félreèrtes ne essek, de akkoris felvetodott bennem hogy ezt úgy mégis minek?

Ti mit gondoltok erről?

nov. 7. 18:19
A kérdező szavazást indított:
Igazam van, a földszinti lakóknak nem kellene fizetni.
Nincs igazad
Nincs igazad és kommentben le is írom hogy miért
7 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%

"Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap."

Mi az az egyes szám, kettes szám, hármas szám????

nov. 7. 18:46
 2/15 A kérdező kommentje:

Ajtó szamok.

Egyes lakás kettes lakás hármas lakás.

nov. 7. 18:51
 3/15 anonim ***** válasza:
40%
AKkor nem értem, miért van más-más összeg?
nov. 7. 18:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert ez 1 társas ház.
nov. 7. 19:25
 5/15 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom, HOL élsz, nálunk MINDEN társasháznál, a lakásokra ugyanannyit kell fizetni, függetlenül az ajtószámtól. Olyat ismerek, ahol a szobaszám belejátszik, de ilyet még nem hallottam, hogy más-más összeget fizetnek, csak azért, mert nem az elsö számú lakásban élnek.
nov. 7. 19:28
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

#5 Nyilván más a lakások mérete és a kérdező ezt nem tudja vagy csak nem írta le. Az adott emeleten az egyes lakás mindig x méretű, a kettes Y és a hármas meg Z méretű, ezért más a közös költségük.

Ez totál lényegtelen információ volt, tipikusan olyan, mint egy matekverseny feladat ahol a hajóskapitány cipőméretétől a Nap állásáig minden le van írva, holott az a kérdés melyik városba jutnak majd el 2 nap alatt. :)

nov. 7. 20:17
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy ilyen szokás dolog, ami persze lehetne máskép is, csak az igazságérzet valahogy ezt rögzítette.

Hasonló hogy a tetőfelújítást is azonosan állják, meg az is, hogy a távhő költségét nem befolyásolja, hogy egy szélső lakásról van szó, vagy olyanról, amit más lakások körbefűtenek.

nov. 7. 20:21
 8/15 A kérdező kommentje:

Igen az lényegtelen infó volt hogy melyik lakásnal mennyit fizetnek igaz. Bocs.

Na de a kérdésre visszaterve.

Igazságos az hogy én aki a földszinten lakik ugyanannyit fizet mint aki a harmadik emeleten? Azaz hogy fizetni kell nekem is a lift használatot?

nov. 7. 22:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
8. A lift a társasházi közös tulajdon része, ezért mindenkinek fizetni kell, ha igazságtalannak érzed, ha nem. Képzeld el, ha megengednek, hogy a foldszintiek ne fizessek, akkor előbb-utóbb valaki kitalalná, hogy semmi köze a tetőhöz. Valaki más azt, hogy nem fizetne a közös vilagitásért, mert ő zseblámpával is tud közlekedni. Megint más kitalalna, hogy nem fizetné a szemétszállítást,mert ő nem termel szemetet. Ennek sosem lenne vége, valaki mindig kevesebb közösköltséget akarna fizetni a többieknél. Különben a legtöbb helyen nincs külön feltüntetve a lift díj, mert bele van építve a közösköltsegbe. Ha nálatok is így lenne, szerintem fel sem merült volna benned, hogy neked ezt nem kellene fizetned.
nov. 7. 23:42
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Ühüm.

Igazságos,hogy

- aki az 5.-en lakik ugyanannyit fizessen, mint aki a 10-en lakik?

- az 55 kilós nő ugyanannyit fizessen, mint a 150 kilós szomszédja?

- a melós, aki naponta egyszer használja (reggel le, este fel) ugyanannyit fizessen, mint a nyugdíjas aki naponta ötször használja (le és fel) mert viszi sétálni a kutyáját?

A közös az ilyen. Ez van.

Persze felvetheted a közgyűlésen, de legfeljebb a földszinti lakók tulajdoni hányada állna melletted, az emeletiek viszont kilencszer akkora tulajdoni hányaddal leszavaznának.

nov. 8. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!