Ez így igazságos?
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje, de még nem mertem szólni a közgyulesen hogy ne nézzenek hülyének.
Szóval 10 emeletes panel,
A Kktg a következőkepp alakul.
Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap.
Viszont mindenkinek 2500 Ft / honap a lift használat.
A földszinti lakóknak miert kell feleslegesen a liftet fizetni? Értem én, akkor mondhatna a harmadik emeleten lévő is hogy ő lépcsőzik, és nem használ liftet, na de most komolyan. Aki a földszinten lakik annak miért kell fizetni?
Nem vág földhöz félreèrtes ne essek, de akkoris felvetodott bennem hogy ezt úgy mégis minek?
Ti mit gondoltok erről?
"Egyes szám 7800 kettes szám 8000 hármas szám 8200 Ft/ honap."
Mi az az egyes szám, kettes szám, hármas szám????
Ajtó szamok.
Egyes lakás kettes lakás hármas lakás.
#5 Nyilván más a lakások mérete és a kérdező ezt nem tudja vagy csak nem írta le. Az adott emeleten az egyes lakás mindig x méretű, a kettes Y és a hármas meg Z méretű, ezért más a közös költségük.
Ez totál lényegtelen információ volt, tipikusan olyan, mint egy matekverseny feladat ahol a hajóskapitány cipőméretétől a Nap állásáig minden le van írva, holott az a kérdés melyik városba jutnak majd el 2 nap alatt. :)
Ez egy ilyen szokás dolog, ami persze lehetne máskép is, csak az igazságérzet valahogy ezt rögzítette.
Hasonló hogy a tetőfelújítást is azonosan állják, meg az is, hogy a távhő költségét nem befolyásolja, hogy egy szélső lakásról van szó, vagy olyanról, amit más lakások körbefűtenek.
Igen az lényegtelen infó volt hogy melyik lakásnal mennyit fizetnek igaz. Bocs.
Na de a kérdésre visszaterve.
Igazságos az hogy én aki a földszinten lakik ugyanannyit fizet mint aki a harmadik emeleten? Azaz hogy fizetni kell nekem is a lift használatot?
Ühüm.
Igazságos,hogy
- aki az 5.-en lakik ugyanannyit fizessen, mint aki a 10-en lakik?
- az 55 kilós nő ugyanannyit fizessen, mint a 150 kilós szomszédja?
- a melós, aki naponta egyszer használja (reggel le, este fel) ugyanannyit fizessen, mint a nyugdíjas aki naponta ötször használja (le és fel) mert viszi sétálni a kutyáját?
A közös az ilyen. Ez van.
Persze felvetheted a közgyűlésen, de legfeljebb a földszinti lakók tulajdoni hányada állna melletted, az emeletiek viszont kilencszer akkora tulajdoni hányaddal leszavaznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!