Az MVM földgáz munkatársai engedélyem és személyes jelenlétem nélkül behatoltak az ingatlanomra és nem jogos módon lekapcsolták a földgáz csapot. Fogyasztóvédelemhez fordulhatok? Ez normális?
Hosszú történet röviden, az ingatlant nem lakjuk (még), postaláda sincs a háznál, így a postás levelet sem hagyott. Év elején nem olvasták le a földgáz állását (amit akkor 1.5 éve 0m3 fogyás jellemzett) és küldtek egy becsült számlát 120.000 Ft. -os értékkel - aminek a felülvizsgálatát azonnal kértem még januárban - és bizonyítottam is az óra akkori állását, ugyanis nem akartam kifizetni egy 120 ezres számlát, miközben nem használtam a gázt - és nem is terveztem használni a gázt. Erre nem kaptam választ, mire ők jöttek áprilisban és anélkül, hogy írtak volna, vagy felvették volna velem a kapcsolatot telefonon, vagy bármilyen módon, behatoltak a telkemre, kinyitották a kapumat és a jelenlétem nélkül plombát helyeztek a földgázcsapra. Természetesen kifizettem a használati alapdíjat, viszont a visszakapcsolásért még nyár folyamán keresett a Tigáz - ugyanis egyedül ők jogosultak visszakapcsolni a gázt - annak ellenére, hogy az MVM kapcsolta le. A Tigáz viszont egy díjat számol fel ezért, amit rajtam szeretnének behajtani.
Szerintetek ez normális és megszokott, hogy az MVM munkatársai csak úgy, a tulajdonos jelenléte nélkül behatol a telkemre? A Tigáz-os ember azt mondta, hogy, ha az MVM nem reagál, akkor forduljak a fogyasztóvédelemhez.
Szerintetek?
#10, sajnálom - már én is jártam így, hogy bezzeg akkor megtalálták már a telefonszámot. :D És igen, mintha egy évtizeddel visszamentünk a múltba.
A regisztráció régen történt és nem is emlékszem pontosan, hogy hogyan is zajlott - nem is nagyon érdekelt az igazat megvallva, mivel tudtam, hogy a beköltözés még távol lesz - és akkor simán megkaptam a számlát, amit ki is fizettem - első alkalommal gond nélkül le is olvasták - akkor sem volt postaláda. A kontaktom pedig megvolt nekik, mivel 1) a szerződést is online intéztem, ugyanarról a mail címről, valamint 2) januárban szintén arról a mail címről kerestem fel őket. Na mindegy, írtam nekik, majd kapok választ a közeljövőben. Rosszabb esetben, nekem kell majd kifizetni a 30 valamennyi ezer ft. -os bekapcsolási díjat.. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!