Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kedvezményes gáz minden...

Kedvezményes gáz minden honapba 144, vagy télen több?

Figyelt kérdés
Szisztok! Az lenne a kérdésem, hogy éves gáz kedvemény honapokra elosztva,144 köbméter/hó, nyáron ugye nem nagyon használjuk, télen meg sokat kéne..télen is 144et kapunk csak?

nov. 1. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
A 144 az átlagérték. Ennek 12-szerese az évi mennyiség. Hogy hogyan osztod el az a te dolgod.
nov. 1. 20:07
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Évente 1729 m3 mindegy a havi fogyasztás.
nov. 1. 21:01
 3/10 mindentudó99 ***** válasza:
28%
#2 Akkor mindegy ha átalányban van. Ha diktálós akkor nagyon nem mindegy mikor mit diktál. Kérdező előszőször is azt kell tudni átalánxos vagy vagy esetleg diktàlós.
nov. 1. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
tegnap 22:36 Teljesen tök mindegy mikor mit diktál, év végén kap egy úgynevezett elszámoló számlát és ott azt számolják amit a #2.es válaszomban írtam, illetve amit az előttem válaszoló ideírt.
nov. 2. 10:57
 5/10 mindentudó99 ***** válasza:
19%
#4Akkor miert kapnak horilis összegekről számlát a diktálósok ha nem jelleggörbe szerint diktálnak?
nov. 2. 12:43
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

2024.08.01-től fix kedvezményes rendszer lépett életbe, megszűnt az aktuális időjárást lekövető kiosztás. Minden hónapra adott hőmennyiség jár, napi szinten ez a mennyiség osztva a hónap napjainak számával.

Megszűnt a különbség a csak fűtéses és a vegyes felhasználók között, mindenkire ez az egy táblázat vonatkozik.

Ha valaki mondjuk 20-i diktálós, akkor az előző hónapra járó mennyiségnek kapja a 10 v. 11 napra járó részét, plusz az aktuális hónapra járónak a 20 napra eső részét.

A görgetés hónapról-hónapra érvényes, ami azt jelenti, hogy ha valaki egy időszakban nem fogyasztja el a kedvezményes mennyiségét, akkor azt átviszi a következő időszakra, és később elfogyaszthatja.

Ha viszont egy időszakban túlfogyasztott - azaz fizetett paici mennyiséget -, de utána alulfogyaszt, akkor annyit visszaáraznak neki kedvezményesre, ami addig belefér.

nov. 2. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
26%

ma 12:43

Tényleg nem érted vagy nem akarod megérteni? OK. hogy engem hülyének nézel de olvasd már el a többi válaszoló válaszát is. Évente egyszer kompenzálódik a túlfizetésed és az alul fizetésed is. Ezér hívják éves elszámolónak.

nov. 2. 14:46
 8/10 everlight ***** válasza:
1.Eltörölték az éves általányt ,nyáron jelentették be. Havi általány van.
nov. 14. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

ma 14:15 Nem az egyes voltam de ezek szerint te sem érted az egész rendszert.

Olyanok vagytok mint az öregasszonyok akik a piacon összevesznek melyiknek a jobb, mert az egyik 3-án a másik 20-án kapja a nyugdíját. Nos, azoknak sem lehet bemagyarázni hogy tök mindegy mert mindkettő következő havija egy hónap múlva lesz. NEM! MERT MARIS MINDÍÍÍÍG KORÁBBAN KAPJA MINT ÉN!!!!😅

nov. 14. 14:24
 10/10 mindentudó99 ***** válasza:
#8 Nem törólték el.
nov. 14. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!