Gázkonvektor helyett milyen fűtési megoldás lehetséges?
Még lakás keresésben vagyok és sajnos a legtöbb lakás távhővel, vagy gázkonvektorral van fűtve. Nem szeretnék havi 20000 Ft-ot fizetni 50nm kifűtésére, szóval érdekelne milyen alternatíva van. MIKA kazánokról olvastam és láttam, hogy válalhatatlanul megbízhatatlanok.
Nagyobb átépítés se zavarna (tehát nagyon szívesen szerelek fel radiátorokat stb.), de nem tudom, hogy van-e erre lehetőség a társasházakban. Ha van külön gázüzemű vízmelegítő, akkor annak a helyére fel lehet szerelni? Mire kell figyelni lakás megvásárlásánál ezzel kapcsolatban?
Előre is köszönök minden segítséget.
Oldalfali klíma jöhet szóba. Elég jó gépek vannak már.
Mika kazánt én sem ajánlom, majdnem olyan rossz a fogyasztása, mint egy konvektornak.
Megfelelő lakást keress! Nekem 10cm szigetelès van,54m2 ès 2 konvektor+melegvíz+tüzhely van. Így az átalány gázom 4 főnèl 5600ft. Nost sincs mèg bekapcsolva ès 22 fok van.
Valamint megoldás lehet egy kazán, de ezt egyeztess előtte gáztervezővel, mert kèrdès a füstgáz elvezetèse megoldható e.
Alternatíva gázkazán, elektromos kazán, elektromos fűtőtest pld Nobo, hőszivattyú.
De hozzá kell tennem hogy a távhő az nagyon sok esetben teljesen jó.
Köszönöm a válaszokat.
#7 tudom, hogy általánosságban nincs erre válasz, de sokat segített amit írtál. Így már jobban tudom, hogy mire kellene figyelni. A válaszod alapján valószínű egy átlagos társasházban nincs kiépítve erre lehetőség , szóval nem érdemes ebben gondolkodni. Természetesen mindenképp fogok beszélni gázszerelővel.
Pontosan a kényelem és a költségek miatt preferálnám a rendes gázkazán fűtést, de szomorú, ha nem így vannak megépítve Magyarországon a lakások többsége.
8# pontosabban nem erre èpítettèk anno. Annak idejèn cserèpkájhás volt a társasházak nagy rèsze, a saját pince a tèli tüzelőtárolást szolgálta. Ebből is lehet tudni. A konvektorok voltak anno, amit kőnnyen, gyorsan telepítettek kèsöbb.
Mondjuk a Mika parapetes is, de a teljesítmènye így sem nagy.
Èn azt mondom keress szigeteltet, vagy ahol lesz ilyen, az sokat számít, bármivel fűtesz.
Másik gond ezeknèl a 7# àltal említett gyűjtőkèmèny. Ide az átfolyós gázvízmelegítő csatlakozik. Viszont gyűjtőkèmènybe nem üzemelnek be új vízmelegítőt. Itt mindenkèppen jó a felújításnál villanyt húzni oda, a kèsöbbi villanybojlernel. Valamint az ellenörzèsek során nem megfelelőnek minősítik, le is zárhatják a gyűjtőkènyt, de ha utolsó 1 ember van csak rajta már, azt meg kènyszeríthetik a leválasról, mert már nem gyűjtőkèmèny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!