Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A H tarifa felhasználását...

A H tarifa felhasználását milyen módon és milyen gyakran ellenőrzik?

Figyelt kérdés

Elsősorban H tarifások felé szólt a kérdés. A szolgáltató részéről szokott lenni ellenőrzés, hogy valóban csak az van-e rákötve, amire szánták?

A bekötéskor megnézték, illetve ellenőrizték a klíma (vagy hőszivattyú) meglétét, vagy csak a klíma papírja kellett nekik?

okt. 24. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs még H tarifám bekötve, de tervezem és az eddigi tapasztalataim alapján, folyamatos az ellenőrzés egyéb módosítások esetén is. Nem hiszem, hogy csak úgy papír alapján bekötik..., pláne, hogy tudatában vannak annak is, hogy ellenőrzik a munkájukat.
okt. 24. 14:43
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Le se szarják.

Aki feltette a H tarifás órát, nem foglalkozott semmivel, egy vállalkozó, akit kiküld a szolgáltató, megcsinálja a munkát és kész.

okt. 24. 19:02
 3/6 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Én nagyából a fenti 2 példával találkoztam, egyiknél le se szarták, a másiknál a klima pontos típusát is ellenőrizték.
okt. 24. 21:06
 4/6 anonim ***** válasza:
A másik esetében milyen gyakorisággal jöttek ellenőrizni a H-tarifás áram felhasználásának szabályszerűségét?
okt. 25. 14:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Érdekel a folyamat. Azt tudom, hogy milyen lépései vannak az igénylésnek (áramszolgáltatók honlapján fent van a tájékoztató, olvastam is), inkább a kivitelezés, a gyakorlati megvalósítás érdekel onnantól kezdve, hogy megvan a szabványos mérőhely.

A H tarifás óra felszereléskor ellenőrzik-e a klíma meglétét és a kivitelezés szabályosságát? (tényleg leágazás nélkül létesült-e a hálózat, stb)

A több éve H tarifát használóktól pedig azt szeretném kérdezni, hogy szokott-e bármilyen ellenőrzés lenni és ha igen, akkor mit néznek?

okt. 28. 14:29
 6/6 anonim ***** válasza:
66%

A H tarifa igénylésénél be kell adni egy papírt amin a gép vagy gépek specifikációja rajta van, legalábbis a fogyasztása mindig.

A H órát ehhez mérik, és online kapcsolatban van a szolgáltatóval, ugyan úgy mint az oda vissza mérők, vagy azok akik 3x32A-t igényeltek.

Tehát a a klímád max felvett teljesítménye 1200W te meg rádugsz egy infra panelt 1500W-al akkor kijönnek elleneőrizni, de az órát is letudják online kapcsolni.

nov. 20. 16:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!