Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Vajon visszafizetik a különböz...

Vajon visszafizetik a különbözetet?

Figyelt kérdés

Mikor ideköltöztünk, férjem egyeni vállalkozóként bérelte ezt az ingatlant. A vízműnél így vállalkozóként kötöttek vele szerződést.

Késöbb megvettük ezt az ingatlant, itt lakunk. Ezt jeleztük is a vízműnek. Hagyták vállalkozónak, vállalkozói tarifán. Nem volt részünkről gond.

Május elején megszűnt férjem vállalkozása. Akkor jeleztük is ezt a vízműnek, hogy szeretnénk innentől magánszemélyként vásárolni a vizet.

Május 29el teljesítettünk feléjük ezzel kapcsolatban mindent.

De ők húzzák halasztják a dolgot, 3hónap után értek ki egy szemlére is pl. Októbert írunk, ma kaptam a következő vízszámlát. Még mindig vállalkozási tarifával.

Havi 5ezer ftról van szól. 20ezer ft minusznál járunk.

Telefonon nem tudnak tájékoztatást adni....

Holnap megyek az ügyfélszolgálatra mert ez már nonsens, hogy 4.5 hónao alatt nem tudják elintézni.

okt. 2. 16:28
 1/2 anonim ***** válasza:
48%

Onnantól lesz nektek is lakossági ár amikortól valójában megkötitek a szolgáltatóval ezt a szerződést. Amíg nem csatlakoztok szerződéssel az egyetemes szolgáltatáshoz, nem vagytok lakossági felhasználók papíron is, addig nem lehet más árat számolni.

Az lehetséges, hogy visszamenőleges lesz a szerződés és a beadás dátuma (vagy amikor befogadták) lesz majd rajta a szerződésen, csak pár hónappal később sikerül átfuttatni a rendszeren. Akkor természetesen a többlet befizetéseteket visszaadják vagy beszámítják és egy ideig nullás csekket fogtok kapni számlaként, mintha túlfizetésetek lenne. Itt minden azon múlik milyen dátum szerepel majd a szerződésen.

Amikor a napelemet intéztük akkor ott is más jó pár hete ment a hálózatra az áram tőlünk, miközben még a rendszerben sima fogyasztóként voltunk benn. Több hónap után rendeződött, már azt hittük, hogy totál ingyen megy tőlünk az áram a hálózatba és visszafelé amit meg fogyasztunk azt fizettük ahogy a napelem előtt, havi átalánnyal. Aztán egyszer csak sikerült nekik rendezni és amit befizettünk korábban feleslegesen, azt visszaküldték. Először nem is értettem mi az a pénz amiért be kellett menni a postára felvenni, mert nem voltunk itthon amikor hozta a postás. Úgy bogoztuk ki, hogy valószínűleg a feleslegesen befizetett számlák és a fogyasztásunk különbözete lehetett. Aztán megjelent a szolgáltató oldalán is természetesen a hozzá tartozó számla.

Ha a szolgáltató nem tudott semmit mondani akkor várnotok kell és fizetni a magasabb számlát. Az biztos, hogy nem fogják megtartani a pénzt ha a valós fogyasztásotok és a tarifa nem annyi. Csak azt nem tudni, hogy mikortól. Ez majd kiderül.

okt. 2. 22:34
 2/2 A kérdező kommentje:

1!

köszi!

Az ügyfélszolgálatra nem jutottam be, felhívtam most őket telefonon.

Mi hiába adtuk le májussal az összes papírt, az önkormányzatunktól is kértek egy igazolást, hogy valóban nem folytatunk vállalkozói tevékenységet. Ezt ők csak július végén juttatták el a vízműnek. Már ez dühítő...

Júli végén a drv megkapta ezt a papírt és még nem dolgozták fel.

Kérdezem, mennyi ennek a feldolgozásnak a határideje? 30 nap...

Mondom basszus. Azóta 2*30 nap is eltelt. Sajnálják... Ezzel ki vagyok segítve.

Kérik szíves türelmemet. Majd rámvágták a telefont.

okt. 3. 10:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!