Ez esetben marad a klíma vagy hagyományos elektromos
fűtéses módszer kiépítése?
Figyelt kérdés
Van egy tégla társasházi lakás,ami régen konvetoros fűtésű volt, és egy átfolyós Fég vízmelegítő adta a melegvizet. Nos a konvektorok le lettek szereltetve, és az átfolyós fali vízmelegítő is, a parapet lyukak betömve, gáztervvel a konvektor gázcsövei kivágatva. Turbós kombikazán lett beszereltetve, oldalsó kéménykivezetéssel. Sajnos elromlott, egy szerelő se tudja vállalni a javítását. Így csak kondenzációsra lehetne cseréltetni, amihez gázterv kell, viszont már újonnan nem engedélyezik az oldalsó kivezetést úgy tudom. Új parapet sem létesíthető újonnan, ha már egyszer a terv szerint meg volt szüntetve. Van megoldás rá, hogy ezután is gázfűtéses maradjon a lakás, vagy marad a klíma vagy hagyományos elektromos fűtés ez esetben?
Sajnos kb. 16-7 éves a kazán, nem vállalták a szerelők a javításat.
szept. 24. 20:57
3/12 Bogica0616 válasza:
Vegyél egy móka M mini kazánt az megy radiátorokkal, meleg vizet is tud. És parapet helyére tehető. Lehet 2 kell belőle ha nagy a lakás.
szept. 24. 21:19
4/12 anonim válasza:
Csak klímával ne fűts. Szó szerint csak hátránya van.
Pl non stop mennie kell és amint kikapcaolod, megint bazi hideg lesz. A falak sose melegednek be
szept. 24. 21:25
5/12 Bogica0616 válasza:
Mika-m mini kazán, nem móka elírtam bocsi, de amúgy klíma is jó megoldás, főleg ha már van. Más elektromosat nem javaslok mert drága.
szept. 24. 21:30
6/12 A kérdező kommentje:
Igen, de a Mika kazán is parapetet használ, de az ahhoz menő csövek már korábban ki lettek vágatva, a parapet lyuk betömve. Úgy tudom már hivatalosan megszüntetett parapet esetén nem engedélyeznek újat akkor sem ha volt korábban.
szept. 24. 21:41
7/12 A kérdező kommentje:
Nincs még klíma amúgy .
szept. 24. 21:42
8/12 anonim válasza:
Egy új kazánhoz nem terv kell, hanem kazán meg szerelő... :D
szept. 25. 06:49
9/12 anonim válasza:
8" kell terv mert mást raknak be. Társasházba gond esetèn azonnal leszedik az órát ès veszèlyeztetès miatt mèg meg is tudnak büntetni.
Parapet sztem sem lètesíthető, de max egy gázosnál kèrdezz rá. Sajna a társasház ebbe szar, mert sok a korlát.
szept. 25. 07:00
10/12 anonim válasza:
Kèrdezz inkább egy gáztervezèsre jogosultat. Parapet elvileg nem lètesíthető. Az fali kivezetèsnek előírásai vannak, pontosan ő fogja tudni.(ablak távolságok, esetleg helyisèg rendeltetèse stb)
Ha ezek nem jönnek össze, akkor marad az elektromos, amibe a mindennek van előnye, hátránya, ezt vesd össze, esetleg keverve rakod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!