Mi az előnye a hagyományos pb-gáztűzhelynek az elektromos sütővel szemben?
Én nem szerettem a PB gázpalackost, mindig akkor fogyott ki mikor már nem volt pénz. Inkább földgázra kötöttet vennék, vagy villanyost.
Nekem jelenleg kombi van, alul villany, felül földgáz.
Ha régi családi ház, akkor érdemes megnézni, hogy hány amperetek van. Illetve azon a fázison, amin a sütő menne nincs-e másik nagy fogyasztó is.
Nem egy ipari hegesztőgép a villanytűzhely, de azért kevés amper és régi hálózat esetén lehet vele probléma, ha egyszerre más nagy fogyasztó is menne.
Viszont ezt leszámítva semmi hátránya nincs az elektromosnak.
Semmi. Nehezebben állítható a hőfok. Minden, ami gáz, fel tud robbanni, tud szivárogni.
Milyen szempontból kérdezed? Biztonság? Vagy főzés-sütés?
Sütni sokkal jobb elektromosban.
Ha meg a lap is gáz, akkor minden sárga lesz a konyhában, sokkal nehezebb takarítani.
Másképp működik egy gázsütő, gázfőző, mint egy elektromos.
Rokonoméknál vegyesben van, PB gáz + elektromos. Nem akarták csak emiatt a gázt beköttetni amikor építkeztek - félkész házat vettek meg aminek a fűtésének kiépítése gázolajos kazánra lett elkezdve. Később persze a gáz is be lett vezetve, de a konyháig már nem vitték el, azóta is ez a kettős működés van a konyhában.
A PB palackos sütés, főzés előnye, hogy nem elektromos, vagyis áramszünet esetén is tudják használni és nem kell figyelni a villanyórát, nem kell hozzá olyan vezetékezés ami bírja a villanysütőt. Hátránya, hogy cserélni kell, hogy minden használat előtt nyitni, utána zárni kell, a palack cseréje mindig rizikós kicsit, főképp beltéren. Az elektromos sütőket lehet jobban szabályozni, a gázosakat nehezebb.
Én ragaszkodtam a főzéshez a gázhoz, vannak ételek amiket elektromos főzőlapon nem lehet jól elkészíteni. De a sütőnk az elektromos.
Ha a váltáson gondolkodsz akkor nyugodtan vehettek olyan beépíthető sütőt ami elektromos és hozzá külön főzőlapot ami gázos. Az maradhat PB palackos, nem kell bekötni hozzá a gázt vezetékkel. De lehet venni olyan kombinált főzőlapot is aminek fele gázos fele elektromos. Így ki tudnád használni mindkettő előnyét.
A gáz sütő csak alsó sütést tud, az elektromos sütök sok funkciósak.
Az indukciós főzőlap jobb mint a gázos, jobban szabályozható, bár kicsit zizeg fikor fűti fel a dolgokat. Ha kevés az amper akkor inkább maradja gáz főzőlapnál elektromos sütővel. Az indukciós vissza szabályozza magát így mindig elegendő lesz számára az áram, csak nem mindegy 10 perc alatt forralja fel a vizet vagy 1 perc alatt.
-Bárhol használható, ott is ahol nincs vezetékes földgáz és villany bekötve.
-A gázpalack máshoz is használható mint a gáztűzhely, pl. disznópörzsölő, vagy kerti bográcsos főzéshez.
-Ha kotyogós kávét akarsz főzni, vagy kávékiöntőben akarsz egy csésze teát felmelegíteni/főzni, akkor ezt gáztüzhelyen tudod kényelmesen és gyorsan megtenni. Az elektromos tűzhelyen ez sokkal több idő. Mellesleg nem is értem, hogy erre hogy a fenébe nem találtak ki valami elektromos megoldást. A gázrózsa meg ugye szépen körbemelegíti a kotyogóst vagy a kávékiöntőt, és pikk-pakk azonnal kész szinte a melegítés.
#8 "-Ha kotyogós kávét akarsz főzni, vagy kávékiöntőben akarsz egy csésze teát felmelegíteni/főzni, akkor ezt gáztüzhelyen tudod kényelmesen és gyorsan megtenni. Az elektromos tűzhelyen ez sokkal több idő. Mellesleg nem is értem, hogy erre hogy a fenébe nem találtak ki valami elektromos megoldást."
Kitaláltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!