Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Csak szerintem sok ez a napi...

Csak szerintem sok ez a napi áramfogyasztás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem rég költöztünk egy 90 nm-es házba, ahol felújítottuk a teljes villanyhálózatot. Minden berendezés új (hűtő, mosógép, mosogatógép, sütő, főzőlap), kivéve a bojler, azt az előző tulaj vette kb 3 éve.

Heti 1x le szoktam fotózni az órát, kíváncsiságból figyeljük mennyit fogyasztunk. Kb 1,5 hete jött a döbbenet a 2 óraállás között, ugyanis 6 nap alatt elment 100 kWh... Most ott tartunk h 12 nap alatt 180 kWh. Előző helyen konkrétan egész hónapban nem használtunk ennyi áramot.

Most már több napja minden nap reggel-este fotózzuk az órát és átlagban kb egy nap elmegy 11-14 kilowatt, ami szerintem nagyon sok.

Én 80%-ban dolgozom itthonról, de megy a laptopom (1 éves, új gép) és kb ennyi. Mosni kb heti 1x szoktunk, mosogatógép 2-3 naponta megy, főzőlap is max heti 1x, sütő alig-alig. Tv-zni este szoktunk pár órát és úgy nagyjából ennyi a fogyasztás.

Tegnap mindketten melóban voltunk, reggel 6-kor mentünk el, du. 6-ra értünk haza és 9 kilowatt ment el... úgy hogy gyakorlatilag fél napig itthon se voltunk.

Akarunk venni fogyasztásmérőt, mert valami tuti nem kóser, jelenleg mi a bojlerre gyanakszunk.. Lehetséges h az zabálja ennyire az áramot?

Van, aki esetleg tudja még mennyi a napi fogyasztása? Összehasonlítási alapnak?

szept. 19. 19:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nos kiderült, hogy a szennyvíz szivattyúja volt, ami ennyire húzta az órát... Itt nálunk a szennyvíz nem úgy működik, mint a normális helyeken általában, itt van valami tetves szivattyú, amit persze a mi áramunkról üzemeltetnek... az kiszívja a cuccot és úgy jut a központi csatornába vagy valami ilyesmi.

Na szóval ez volt az, ami kb 5 nap alatt 100 kilowatt fogyasztást generált.😠

okt. 16. 17:25
 12/13 Bogica0616 ***** válasza:
És mi lett a vége? Hogy oldódott meg az áram gond? Nem hozzátok le a wct?
okt. 16. 17:29
 13/13 A kérdező kommentje:
Kijöttek a vizesek és megcsinálták, mert mint kiderült el volt dugulva...
okt. 16. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!