Leolvasták a villanyórát, és ez már a módosított áramfogyasztás?
Hogyhogy módosított?
Küldik az éves fogyasztásod ha túllépted rá kell fizetni.
Ha átalányt fizettél és most leolvasás után rá kellett fizetned, akkor emelnek az átalányon mert láthatóan nem volt elég, a fogyasztási szokásaidhoz képest. Ha visszautaltak, akkor meg csökkentik az átalányt.
Már amennyiben jól értem a kérdést...
Hozzám nem is jönnek órát leolvasni. a szerelő azt mondta, ebbe már van egy sim kártya és mindent jel időben lát a szolgáltató. Idén januárban rakták fel.
És még mielőtt valaki azt írná, biztos loptam az áramot, annak válaszolnám, ez egy új építésű ház, új utcába, áprilisban készült el a ház.
"Szerintem ezt a kérdést senki nem érti."
Szerintem le van maradva az emberünk és a tavalyi rezsiszilárd-féle bejelentést most kezdi feldollgozni.
Igen kérdező, ez már a módosított!
Szerintem a kérdező a kétféle tarifára gondolt. Ha átlép egy fogyasztást, akkor többet fizet.
Én úgy vettem észre, hogy nem egyszerre számolják el ezt a többletet, hanem megpróbálják elosztani 12 hónapra.
Én minden hónapban egyformán 31800 Ft-ot fizettem. Márciusban évente egyszer leolvassák és vagy ráfizettem, vagy visszautaltak. (Mielőtt az összegen valaki felkapná a fejét, ebben benne van a használati melegvíz és a fűtés is, mert nálunk minden villannyal megy. 252 négyzetméter a fűtött rész)
Az új rendszerben havonta más az összeg, 29000 és 35000 között találgatják, hogy mennyi is legyen a havi.
A szolgáltató nem tudja pontosan mennyit számoljon el havonta, ami jogos, mert nem lát a jövőbe. Talán ha kétféle tarifa bevezetésétől már rendelkezésére áll egy teljes év, akkor rendeződik.
5+
Nem tudom ez miért ilyen hihetetlen...
Sanxing SX631 (S34U18) mérőm van.
"1. Rövid bevezetés
A mért energia értékét a villamos fogyasztásmérőből az LCD kijelzőről lehet leolvasni, illetve távleolvasás útján az
adatközpont napi leolvasást végez."
E.ON oldal án fent van minden infó!
Szerintem nem azért lett lepontozva az 5-ös, mert nem hisznek neki, hanem mert a válasza nem válasz a kérdésre. Neki szipiszupi hipermodern órája van a vadonatúj házához, oké. De a kérdezőnél nyilván nem ez a helyzet, és nem is azt kérdezte, hogy minden órát le kell-e olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!