Csak szerintem sok ez a napi áramfogyasztás?
Sziasztok!
Nem rég költöztünk egy 90 nm-es házba, ahol felújítottuk a teljes villanyhálózatot. Minden berendezés új (hűtő, mosógép, mosogatógép, sütő, főzőlap), kivéve a bojler, azt az előző tulaj vette kb 3 éve.
Heti 1x le szoktam fotózni az órát, kíváncsiságból figyeljük mennyit fogyasztunk. Kb 1,5 hete jött a döbbenet a 2 óraállás között, ugyanis 6 nap alatt elment 100 kWh... Most ott tartunk h 12 nap alatt 180 kWh. Előző helyen konkrétan egész hónapban nem használtunk ennyi áramot.
Most már több napja minden nap reggel-este fotózzuk az órát és átlagban kb egy nap elmegy 11-14 kilowatt, ami szerintem nagyon sok.
Én 80%-ban dolgozom itthonról, de megy a laptopom (1 éves, új gép) és kb ennyi. Mosni kb heti 1x szoktunk, mosogatógép 2-3 naponta megy, főzőlap is max heti 1x, sütő alig-alig. Tv-zni este szoktunk pár órát és úgy nagyjából ennyi a fogyasztás.
Tegnap mindketten melóban voltunk, reggel 6-kor mentünk el, du. 6-ra értünk haza és 9 kilowatt ment el... úgy hogy gyakorlatilag fél napig itthon se voltunk.
Akarunk venni fogyasztásmérőt, mert valami tuti nem kóser, jelenleg mi a bojlerre gyanakszunk.. Lehetséges h az zabálja ennyire az áramot?
Van, aki esetleg tudja még mennyi a napi fogyasztása? Összehasonlítási alapnak?
A normál bojler adott hőfokon tartja magát, az azèr fogyaszt. Az okos bojlerek 40 fokon tartják a vizet, így sokkal kisebb a hővesztesèg, ès csak akkor melegít, amikorra kell a víz.
Ugyanakkor vízkőteleníteni is kell a bojlert, èvente èrdemes.
kb 500Wh óránként. Az elég hamar összejön. A sok kis piszlicsáré eszköz, tv, modem, router, hangszóró, hifi, ilyen-olyan eszközök még készenléti állapotban is összeségében elég sokat meg tudnak zabálni.
A bojlerokban 1200-1800W környéki fűtőbetétek szoktak lenni. Ha nagyon melegre van állítva akkor az elég sokat meg tud zabálni.
Végig kell méregetni mindent.
Biztos hogy jól olvastátok le az órát!? Nem néztétek el a tizeted vesszőt?
Órán a kis piros lámpa mennyire gyorsan pilákol? Minél gyorsabban, annál nagyobb a pillanatnyi fogyasztás.
Köszi a válaszokat.
Igen, biztosan jól olvastuk le. :(
Most leteszteljük a bojlert, hátha az lesz az oka és veszünk fogy.mérőt is.
A rezsi csökkentésből úgyis-úgyis ki fogunk esni, mert minden áramról megy a házban, fűteni is áramról fogunk, tehát az felejtős h beleférjünk, de jelenleg ugye nem fűtünk meg a klímák külön óráról (H-tarifa) fognak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!