A tapasztalatotok szerint sem tartósak a LED fényforrások(E27)?
Figyelt kérdés
Nálam egy hete ment ki egy 1500 lm-es, E27-es, ami egy 100-as égőt helyettesített. 3000 forintba került 2 éve, napi átlag 1 órát ment. Így nem igazán volt ez megtakarítás mintha hagyományos izzót használtam volna helyette. Helyette ismét hagyományosat vettem, csupán 300 forintért.szept. 5. 16:37
11/12 anonim válasza:
Leddiszkontos akciós izzókat vettem kb 10 éve az utolsó felújítás alkalmával. Kb 25 db. Mindeegyik működik.
Megjegyzem, az elektromos hálózatot is átnéztem, minden kötést kicseréltem wagóra illetve beraktam egy B-C túlfesz levezetőt is a lakáselosztóba.
A led lámpának két halála van: a zárt lámpatest és a feszültség tüskék.
12/12 anonim válasza:
A LED akkor megy tönkre, ha ingadozik az áram vagy gyakran van kapcsolgatva a lámpa. Lehet akármilyen márkás az égő, ezt egyik sem bírja elviselni. A gagyi márkákkal ezen felül még probléma a túlhajtás és a túlhevülés is. Ezért nem szabad Osramon és Philipsen kívül mást venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!