Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » A tapasztalatotok szerint sem...

A tapasztalatotok szerint sem tartósak a LED fényforrások(E27)?

Figyelt kérdés
Nálam egy hete ment ki egy 1500 lm-es, E27-es, ami egy 100-as égőt helyettesített. 3000 forintba került 2 éve, napi átlag 1 órát ment. Így nem igazán volt ez megtakarítás mintha hagyományos izzót használtam volna helyette. Helyette ismét hagyományosat vettem, csupán 300 forintért.
szept. 5. 16:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Pár éve lecseréltem az összes izzót LED-re E14 voltak. Mind tönkrement (kb 30 db) pár hónapon belül. Amit utána vettem, azokkal semmi baj. Azt mondták gyártási hiba lehetett, mind egyforma volt, és mind rossz.
szept. 5. 16:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Osram Bellalux márkájú volt a kiégett Led. Tehát nagyon nem gagyi kategória.
szept. 5. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Én is a legjobbat vettem anno, mégis ez történt.
szept. 5. 16:56
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Tartósak , garancia is van rájuk, nekem Osram és Philips van, nincs velük gond, esetleg 10-ből 1 megy idő előtt tönkre.
szept. 5. 17:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Pár db idő előtt nálam is kuka lett,független a márkától. E27
szept. 5. 17:48
 6/12 Telelő Teve ***** válasza:
86%
Az Osram márpedig a gagyi benzinkúti kategória a LED világban. Azt kell látnod, hogy a legtöbb LED gyártó nem foglalkozik retrofitekkel - Cree, Samsung, Nichia márkájú E27-ek nem léteznek, pedig ezek a csúcs minőségű LED márkák. Az Osram óriási profit termel azzal, hogy fog egy ezekhez képest irtó gagyi elektronikát és berakja egy olyan házba ami tuti túlmelegszik. A legtöbb ilyen fényforrás amiatt ég ki, mert nem jó a hűtése - vagy eltömődik apró rovarokkal és porral vagy egyszerűen nem alkalmas több órás üzemre. Meg mondjuk sokan eleve valami süllyesztett spot foglalatba akarják rakni őket, ahova nem igazán való ekkora teljesítmény.
szept. 5. 19:33
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Az a baj, hogy sok pici led van bennük... és altalában soros kapcsolással vannak kötve, tehát ha egy meghibásodik, akkor nem világít a többi sem...

Ha ez megtörténik szétszedem, kimérem melyik hibáspdott meg, és azt az egy filléres ledecskét műszerész nagyító alatt biztos kézzel és forrasztóval cserélem...

Minden ledemet kiégve szereztem, soha nem költöttem rá, és mindig megjavítom őket :D

De ez a szakmám, hobbim, szenvedélyem, ha rászámolnám a 15000res átlagos óradíjamat, nem járnék jól :D

szept. 5. 19:56
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Évek óta Tescós noname LED-izzókat használok, nincs velük semmi baj, átlagosan két évet bírnak úgy, hogy kicsit sem kímélem őket.
szept. 5. 20:00
 9/12 anonim ***** válasza:
80%
Nekem novemberbe lesz két éves egy komplett házra való led izzó, eddig mindegyik jó. Nem tudom milyen márka, a lámpákkal együtt vettem a boltba.
szept. 5. 21:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem tudom, èn villamos boltba vettem valami saját márkast,(bdk- vagy mi) de már 3-4 ève vannak benn. A sok ève vett kínainak is a műanyaga tök sárga, de a ledek világítanak. Ez utóbbi a leg règebbi.
szept. 6. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!