Melyik kerül kevesebb áramba mikróban melegíttek meg egy tál ételt, vagy ha ugyanazt serpenyőbe rakom és indukciós tűzhelyen?
B+, tényleg agyhalott ez a szerencsétlen.
Szerinted, a jelen főzési tapasztalataidat egybevéve: egy bablevest, anyád hogy főz meg egy mikróban? :DDD
No, akkor térjünk vissza a fő kérdéshez:
Szóval, minek jobb a hatásfoka, tegyük fel, azonos hőmennyiséget kell leközölni a rezsón/tűzhelyen és a mikrón is.
Hivatalosan a mikro hatásfoka max 70%, ezt hozza az indukciós lap is.
A sima, ellenállás elvű főzőlap nem.
Én első-második-harmadik blikkre azt mondanám, hogy vegyél mikrót.
Illetve javasolnám, hogy ne írj ki kérdést, míg nem vetted be a reggeli gyógyszered.
Csak nem számolod be azt hogy a indukciós tűzhelynél nagyobb a lábos hőleadása tehát több a veszteség hiába azonos a hatásfok.
Oda is kellett volna a figyelni a fizika órán, nemcsak a képleteket bemagolni...
Számolja a bakó, csak hergelni jöttél úgyis...
És te beleszámolod, hogy a mikró hatásfokát tán még az is befolyásolja, hogy mennyi a melegítendő termék víztartalma? :D
Tán...
Engem nem az érdekel amit most próbálsz kitalálni hanem ami tényleg úgy van.
Ha pl. ezt tudod akkor eddig miért személyeskedtél inkább valódi érvek helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!