Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Mennyibe kerül egy 150nm ház...

Mennyibe kerül egy 150nm ház fűtése télen? Mivel érdemes fűteni?

Figyelt kérdés
Gáz és villany ami elérhető az ablakok régiek és szigetelés sincs.

2024. jún. 21. 07:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

8-as neked havi 3

350 volt a fűtésed vagy összesen a 4 hónapra? Nem fog beleférni a támogatott árba, így inkább olyan válaszra lennék kíváncsi aki piaci árat fizet a fűtésért hasonló négyzetméteren.

2024. jún. 21. 12:28
 12/19 Noren1989 ***** válasza:
39%

4hónapra volt ennyi.

És nem az enyém, de a szàmlàkat làttam.

Max az éves kompenzàciónàl kapsz valami kis jóvàíràst.

2024. jún. 21. 12:30
 13/19 anonim ***** válasza:
47%

Köszi hogy lebutázol😅, akkor kifejtem, hogy te is megértsd:

Annyit tudunk hogy 150m² (és nem nm)ház.

Nem mindegy, hogy a falazata vályog, vagy km tégla, vagy b30.

Nem mindegy, hogy 1930-ban épült, vagy 1990-ben.

Nem mindegy, hogy mennyi az ablakfelület arány, hogy mikori a régi nyílászáró, 1950? És centi rés van közte, vagy 1988 és csak kicsit huzatos?

Nem mindegy az épület tájolása, elhelyezkedése.

Nem mindegy a födém szigetelése, sár, salak , kőzetgyapot, nem mindegy a szerkezete betonfödém, fafödém, stb..

Nem mindegy az aljzat kialakítása, hajópadló, döngölt földön, vagy 1m-re kiemelve a talajszinttől beton aljzat?

Nem mindegy a ház geometriája.

És még sorolhatnám estig, hogy mi minden információra lenne szükségem, hogy meg tudjam válaszolni a kérdést...

Persze neked csak az a fontos, hogy

Gizike azt írja hogy havi 30ezer.

Gézuka meg azt írja hogy havi 300ezer...

Azt már nem nézed, hogy gizike 1990ben épített viszonylag jó házban fűt ennyit gázzal, gezuka meg egy 1930as években épült vályogházat akar villannyal fűteni..

Azért azt csak erzed, hogy erre a kérdésre kapott válaszok, pont annyira lesznek pontosak, mint a mennyit fogyaszt egy 1,6os kocsi...

Üdv, egy energetikus...

2024. jún. 21. 12:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már írták ház és ház között is van különbség, akár csak fekvés miatt is, a saját példánkaz pedig nem hozom, mert mi egy 110 nm-es kádárkockában élünk, ami szigetelt és műanyag nyílászárós. Érdemben nem lennél előrébb.

Arra viszont emlékszem, hogy a szüleim 2001-ben vettek egy kétszintes 120 nm-es házat hasonló paraméterekkel és már az első tél után megállapították, hogy kb. a kifűthetetlen kategória. 23 éve. Gondolom ez azóta csak hatványozódott volna. Gyűjtögettek, felújítottak állandóan. Először nyílászáró cserék, aztán szigetelés, födém szigetelés és végül teljes fűtési rendszer csere. Előtte is gázkazános központi fűtés volt, meg most is az van. Pont a múltkor mondták, hogy most 14 ezer ft a havi átalányuk és ez így kb. reális, pár ezer forintokat kell plusz-minusz ráfizetni. Ha otthon vannak 22 fok van, ha nincsenek, akkor 19. Szerintem ez még ígysem kevés egyébként, ha azt nézzük, hogy totál korszerű ház lett és csak a melegvíz ellátás, plusz fűtés megy gázról, de abszolút élhető összeg. Na, ettől sem lettél gondolom előrébb. :)

Kérj fűtési számlákat az előző lakótól és kérdezd meg milyen meleget tartottak bent. Szerintem az a legtisztább.

2024. jún. 21. 13:21
 15/19 anonim ***** válasza:
51%
Referenciának: kb. 15köbméter tüzifa és 40-50 mázsa szén 150 négyzetméter, szigeteletlen és minden ablak régi huzatos.
2024. jún. 21. 13:48
 16/19 A kérdező kommentje:

Akkor meg írom én!

Szerintem napi 15 köbméter el fog menni 22 foknál.

A normál piaci ára 720 körül van amit ha megszorzok 15-tel(m3) az napi 10.800.

Köszönöm magamnak!

2024. jún. 21. 14:04
 17/19 anonim ***** válasza:
56%

Akkor miért kérdezed?

13-as válaszoló pontosan leírta, hogy milyen tényezők befolyásolják a fűtési költséget, mégis le lett pontozva.

De csak, hogy válaszoljak, én 140 m2-t fűtök "villannyal" évi 300 000-ért.

Azt persze nem mondom meg, hogy hány fokra, hogy van-e H-tarifám, hogy hőszivattyút, klímát vagy elektromos fűtőtestet takar-e a "villany fűtés", benne van-e a nyári hűtés is, hogy az ország északi vagy déli részén lakom, hogy mikori építésű a házam és hogy mennyi ablakom van.

Segítettem? Nem! A butaságodért és az arrogáns stílusodért ennyi jár. Szívesen!

2024. jún. 22. 09:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Te nem tudsz semmit csak próbálsz okoskodni.

Nézd már meg mennyit írsz és egyszerűen egy semmitmondó választ hoztál létre.

2024. jún. 25. 09:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Nagymértékben függ a lakótér belmagasságától. Ha alacsony parasztház akkor töredéke egy nagy belmagasságú polgári lakásnak.
2024. jún. 25. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!