Mennyi körülbelül az átlagos közös költség 2024-ben egy négyzetméterre?
Figyelt kérdés
Nálunk 233 ezer. Budapest. Ez talán átlagos. Nincs panelprogramban stb.2024. ápr. 22. 13:18
11/18 anonim válasza:
Budapest, kertvárosi, külsőbb kerület- kb 2010-ben épített, újabb társasház.
310 Ft/nm- lift nincs
12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Úgy tűnik nagy különbségek vannak.
2024. ápr. 23. 10:03
13/18 anonim válasza:
Nálunk 346Ft/nm. Pesti külső kerület, panel. Benne van a szemétszállítás. Más nincs benne. Illatve lift van, de az első emeletre életemben nem használtam még. A lépcsőházat is mindenkinek maga előtt kell takarítania.
14/18 A kérdező kommentje:
13, Nekem soknak tűnik. Köszönöm.
2024. ápr. 27. 09:19
15/18 anonim válasza:
Nekem is. De mit tudok tenni?! Maximum elköltözni.
16/18 A kérdező kommentje:
Panelprogramos házaknál szokott ilyen lenni, de az ugye csak pár évig.
2024. ápr. 27. 10:43
17/18 anonim válasza:
15. Mondjuk elmehetnétek a közgyűlésekre és leszavazhatnátok. Ideje lenne a "kezünkbe venni a sorsunkat" (választások...) ugyebár😉
18/18 anonim válasza:
17. Több, mint 250 lakásos házról van szó. Nehéz konszenzusra jutni. Egyébként meg örököltem a lakást, bár előtte is résztulajdonos voltam és benne laktam. Ha 5 éven belül eladom az árának egy jó részét adóként be kell fizetnem az államkasszába. Akkor már inkább megéri kivárni ezt az időt és lenyelni ezt a költséget.
Egyébként a válaszom óta emelték is, igaz átmenetileg. Ugyanis kicserélték májusban a lépcsőházban, folyosókon lévő lámpatesteket. Emiatt egy évig emelt közös költséget kell fizetni: 390Ft/nm. Bár van alternatíva: ha valaki egy összegben kifizeti a lámpacsere árát akkor neki továbbra is 346 marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!