100 ezres fűtés költség egy 130 négyzetméteres házra?
Hasonló m2 a lakásom, szilikát, csak födém szigetelve,ablakok: sofa, radiátor is +egyezik, és ETI 25 gázkazán van. Évi 250 ezer a számla. Átalányos fizetés.
Szerintem Te nagyon sokat fizetsz!
Én egy 70-es években épült szigeteletlen - régi ajtók, ablakok - fizetek 4 konvektorral (ami állítólag a legdrágább) évi 250ezer gázt, 80 m2-es házra.
Ebből a 250ezerből valamennyi a főzésre megy, a meleg víz villanybojler.
A tiéd sem lehet több, de ha egész évben 25ezer átalányt fizetsz, akkor abba bele kell férjen.
Hasonló tulajdonságokkal vettük meg a 92'-es építésű házunkat. Födémszigetelés 1 réteg kőzetgyapot volt. Az első télen volt csak eredeti állapotában, akkor bizony botrányos gázszámláink voltak. 7 éve a legmagasabb számlánk 97 ezer forint volt a leghidegebb téli hónapban. Attól azért s*ggre ültem megmondom őszintén.
Azóta minden nyílászárót cseréltünk, kívülről ha jól emlékszem 8 centis grafitos szigetelést kapott, a koszorúknál 10 centist (vagy 10 és 12 centist, nem tudom már), a födém vastagabb és korszerűbb szigetelőanyagot kapott, kazánt cseréltünk és komplett fűtési rendszert korszerűsítettünk (csövek, radiátorok), illetve az alagsor is kapott két radiátort a tervező javaslata alapján. Ez a harmadik telünk így a teljes korszerűsítés után, lekopogom azóta nem volt 40 ezernél magasabb számlánk és a hőérzetünk is teljesen más. Mondjuk igaz, hogy a külső hőmérsékleteket nem jegyeztem, hogy igazán reális legyen az összehasonlítási alap. :)
Nos,csupán összehasonlítás képpen...
A mi kádár-kockánk 96m2-s.Régi faablakok,kisméretű tégla falazat,tégla boltíves mennyezet,rajta csak pár centis salak,'58~59ben épült...
Amikor megnősültem,oda költöztünk,központi fűtést csináltunk,egy Baxi kombikazánnal,2soros lapradiátorokkal.
Csak apám élt már,és mi a két picivel.
Így ötünkre a fűtés+ meleg víz 18~22(!) m3 gáz volt naponta,de volt,hogy nagyon hideg januári napokon volt 24~25 m3 is/nap. Palackos gázzal főztünk.
Ez a '90-s évek közepén volt.
Persze azóta már teljes felújítás volt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!