Mennyivel lett több a rezsi mosogatógép vásárlása után?
Az a 2400 forint valoban a havi kiadasod inkabb. Nem beszelve hogy a viz fogyasztas mennyivel kevesebb, plusz az ido amit a gep megsporol.
Ha olyan drága lenne nem használná senki..
Nekem kevesebb. A víz sokkal kevesebb. Kapszulát akciósan veszek. Időben heti plusz 5-6 óram felszabadult.
Az a 64 kwh fogyasztás 100 ciklus alatt van, nem egy alatt. Elnézhettél valamit. Ami 24 ft/ mosogatás. Plusz a tabletta amihez só se kell (leárazva) kb 80 ft. Plusz 10 liter víz = 14 ft. Kb 120 ft / mosogatás.
Sokan elmossák az edényt mielőtt a mosogatógépbe teszik.
Nem hinném, hogy kevesebb víz fogyna.
"65kwh ami elméletileg 2400 forintra jön ki/mosogatás.... ez így egy hónap alatt nagyon sok extra kiadás. Tényleg ennyit zabálnak ezek?"
Nem. 65 kWh-ból egy 6,5 kW-os szaunakályhát járatok fullon 10 órát, ami marhaság.
Évesnek ez kevés fogyasztás, ciklusnak meg irreálisa. Inkább annak lesz igaza, ako 100 ciklusra tippelt, mert ciklusonként van általában 0,5-1 kWh k0zt a fogyasztás.
Beírtam a googleba hogy mosogatógép, és rámentem a legelső reklámra:
Energiafogyastás 100 ciklus alatt: 92kwh, tehát egy mosogatás kb 1kwh, azaz 30-70ft.
Háztartási gépeknél nehéz ezen eligazodni, mert rengeteg minden számít.
Nem írhatja, hogy 1 mosogatás 1kwh, mert nem igaz. Ha tele van szalonnasütés maradványaival akkor 2-3 kwh is lehet, ha pezsgős, boros, sörös poharak vannak benne akkor minimális energiát fog fogyasztani.
Jól számoltad de a tetemes vízfogyasztás is ott van mert a gyártó ad egy fogyasztást de azt szorozni kell 6-al legalább.
Mert a gyártók a csillagot lehazudják az égről csak vegyék a gépet.
Nem használok teljes programot, csak egy kb. félórásat, de azt naponta. Nem igazán változott tőle a rezsink.
Az elején egy évig be se volt szerelve a mosogatógép (ajándék volt), mert elolvastam én is mennyi vizet, áramot használna egy mosogatáshoz és nevetségesnek tartottam. Akkor kezdtük el rendszeresen használni amikor a párom megtalálta ezt a rövid programot (nincs a leírásában és nem jelzi a beállításainál sem), de ez csak a kissé szennyezett dolgokhoz jó, áztatás után. Rászáradt, kajamaradékos cuccokat nem szedi le.
Sógornőmék teljes programmal használják minden nap, még soha nem panaszkodott amiatt hogy jelentősen megnőtt volna a víz meg áram számlájuk miatta, pedig három fős háztartás, panel lakás, ott kiugrana a rezsiköltségnél.
Dehogy emelkedett a rezsi, ugyan már. Csökkent.
Sokkal kevesebb vizet használ, így sokkal kevesebb az áram is, hiszen ugyanúgy fel kell melegíteni, mint a kézi mosogatásnál, nem is értem a logikádat. Aki szapulja a mosogatógépet, elfelejti, hogy a kézi mosogatás sincs ingyen. Mert talán ingyen van a mosogatószer? Szivacs? Meleg? Víz?
Anyámat végül az győzte meg, hogy egy nagy tálat rakott a mosogatóba, így mérte a kézi mosogatáshoz használt vizet. Hát sokkot kapott. Pedig csak az öblítéshez használt folyó vizet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!