Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha van saját ingatlanod és...

Ha van saját ingatlanod és fizetsz lakásbiztosítást, milyen összeggel biztosítod havonta?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy rengeteg paraméteres az egyenlet, és az opcióktól függ, de én most arra lennék kíváncsi, hogy mások milyen összeget szánnak ilyen célra. Én kezdem: jelenleg havi 7500 Ft a lakásbiztosításom. (Hogy ez pontosan milyen káreseti opciókat tartalmaz, az most a kérdésem szempontjából nem releváns.) Köszi, ha válaszolsz!

febr. 28. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Azthiszem 40-50 ezer évente
febr. 29. 04:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez így rossz megközelítés. A díj lehet 7 000 Ft meg lehet 70 000 Ft is. Nem ez számít. A biztosítási összegből indulj már ki!

Ha teljesen megsemmisül az ingatlan, akkor mennyiből tudnál egy ugyan olyat építeni vagy vásárolni? Ez lesz a biztosítási összeg, ez határozza meg a biztosítás díját. Ez után lehet kalkulálni, hogy hol kedvezőbb.

(ha írsz nekem egy üzenetet, akkor tudok konkrét díjakat számolni)

febr. 29. 08:03
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Évi 40 körül van
febr. 29. 08:51
 14/18 A kérdező kommentje:

12: nem pontozlak le, de nem hasznos a hsz-ed! Kalkulációt persze, lehet csinálni pl. a CLB oldalán is. Ezt tudom és értem, de itt nem ez a kérdés! Az a helyzet, hogy valójában csak úgy lehetne tényszerűen és pontosan összehasonlítani a biztosítási díjakat, ha előre megadnám, hogy pontosan miket szeretnék beletenni a fedezeti káresemények közé. Ezen kívül az sem mindegy, hogy mekkora ingatlant biztosítasz, az hol helyezkedik el, vájogból vagy éppen aranyból építed, gyémánt berakással, belevonod-e a Morzsi kutya által okozott károkat is a veteménybe, ...stb. Az sem mindegy természetesen, hogy egy 50 milkás ingatlant Te 20 millióra biztosítod, vagy 50-re. (Többre hivatalosan úgy tudom, hogy nem is lehetne.) De a kérdésemet éppen ezért írtam ki úgy, ahogy többször is magyaráztam. Itt csak arra vagyok kíváncsi, hogy a családi kasszából milyen összeget fordít egy magyar állampolgár ilyen célra. Nem múlik rajta semmi! Úgy értem, hogy természetesen nem ehhez fogom igazítani, hogy én mit fogok biztosítani, viszont a válaszok egyfajta alapot adhatnak számomra ahhoz, hogy elgondolkodjak azon, hogy érdemes-e egyáltalán foglalkoznom a kérdéssel. Ha jóval többet fizetek mint ami a nagy átlag, akkor valszeg nem kell már árat emeltetnem ahogy az ügynök javasolja, vagy éppen túl sok minden van már most is benne. (Ez nem fog itt kiderülni.) Ha pedig az ellenkezője, akkor meg lehet ki kell vetetnem belőle valamit.

Köszi azért! :)

febr. 29. 17:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jelenleg 40 ezer. Most készülök kalkulálni; ha találok jobbat, akkor váltok.
márc. 1. 08:37
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

Tavalyelőtt kötöttem 80 milliós ingatlanra évi 60 ezrest biztosítást. Erre tavaly a biztosító felindexálta az ingatlant 103 millióra, és felemelte a díjat évi 83 ezerre. Most úgy lemondom ezt a biztosítást, mint a huzat!

Nem kell ilyen drága biztosítás. A 103 milliót úgyse fizetné ki, akkor se, ha az ingatlan földig rombolódna (ugyan mitől) vagy porig égne (mennyi ennek az esélye). Akkor majd belekötne, mint az autónál, hogy de régi építésű volt, ez volt, az volt, mindjárt kiderülne, hogy nem ért annyit. Benne volt az ingatlanbiztibe egy kisállatbiztosítás is. Beteg lett a kutyám, elküldtem nekik 18 ezer forintos állatorvosi számlát, ne tudjátok meg, mekkora cikrusz rendeztek, mire nagy nehezen kifizettek belőle 13 ezret. Nahát akkor majd kifizetnek nekem 103 milliót, ha összedől a ház, na persze! Én nem fizetek drága biztosítást, az tuti!

márc. 4. 12:56
 17/18 anonim ***** válasza:
#16, csak addig vagy izgi, amíg szépen csörög náluk a pénztárgép. Ha nekik kell fizetni, máris te leszel a fekete seggű ördög; maga a métely.
márc. 4. 13:00
 18/18 A kérdező kommentje:
Nekem is hasonló tapasztalatom volt egy biztosítóval. 5 éve laktunk már itt, folyamatosan fizettük a biztosítást. Benne volt a biztosításban a kulcselvesztés fedezet opció. Én őszintén elmondtam, hogy nem elhagytam a kulcsot, hanem a gyerek bezárta magát és fel kellett törni a bejárati ajtót. Természetesen utána zárcsere. Benyújtottam hozzájuk a számlát, de elutasították azzal, hogy "nem elhagytam". Kérdezem a faszit, hogy mi a különbség? Azt mondta, hogy egy kulcsmásolást fizetnének, ha elhagytam volna. Egyrészt, mit akar lemásolni ha elhagyom a kulcsom? Másrészt biztos nyugodtan aludnék, ha tudnám, hogy valakinek kulcsa van a lakásomhoz.... Na mindegy! Aztán később valaki nekiment a kerítésemnek és eltört a kocsibeálló kaput tartó beton(!)oszlop. Erre meg az volt a válaszuk, hogy nem hirtelen történt káresemény következménye. Mondom jóember!? Az egész ház csak 8 éves! Még ha időjárás vagy extrém körülményeknek lenne kitéve sem törhet ki egy mindössze 8 éves betonoszlop! Bár bizonyítani nem tudtam, de mi más törhet ki egy ilyen betonoszlopot, mint, hogy valaki nekimegy kocsival? Akkor tegyek feljelentést ismeretlen tettes ellen és vigyem be hozzájuk a papírt. Közben az egész oszlop újraépítését megoldottam magam, 20...30 ezer Ft volt még akkor, azt utána kivágtam az Aegon-t mint a huzat! A vicc, hogy pár hónapra rá felhívtak, hogy lenne egy jó ajánlatuk. Na nekem is volt egy, hogy hová menjenek ezután!
márc. 4. 17:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!