Milyen vegyestüzelésű kazánod és rendszered van és hogy vagy megelégedve vele?
Szerencsére mindenki nagyon elégedett a fűtésével, köszönhetően annak, hogy vagy Ő maga csinálta, vagy egy vagyont költött rá és a kisebb problémákat elfelejti, hogy naponta, vagy hetente nagytakarítást kell csinálni, vagy néha füstöl egy picit!!!!
Van aki már az ötödik fűtésen is túl van, mert sokan dicsérik, akkor Ő is megpróbálja, hátha azzal nincs annyi baj!!!
Én azt mondom, legyen egy fűtés, ami egy életre szól, legyen meleg!!!!!!!
A panelok fűtése régen olyan volt, a legnagyobb hidegben is ablakot kellett nyitni. Mivel a fejlődést és a takarékosságot követni kellett, csapokkal látták el a radiátorokat, mert a 10 emeleten meleg volt, lejjebb meg nem! Aztán átkötötték megkerülő ággal a radiátorokat, így elvileg mindenki szabályozhatja a meleget egy 40°C szabályozó szeleppel!!!!
Nálunk a fűtőviz hőmérséklete, legjobb esetben 30°C, hiába nyitom a csapot, nem lesz melegebb!!! Mikor a feleségem reklamált, jött egy
SZAKEMBER és légtelenített, a földszinten. A helyzet nem változott,
csak kint lett hidegebb és a falak hőmérséklete csökkent!!
Nem értem, fűteni meleggel lehet, hűtéshez meg nem kell radiátor!!!
Köszönöm a válaszokat!
Kedves 5-ös, az indirekt bojler hol van helyileg, a fürdőszobában?
Egy ilyen kiváltja a villanybojlert és a teljes HMV megoldható vele?
Van benne elektromos fűtőszál? Ha igen, az nappali vagy éjszakai áramra van kötve?
5-ös vagyok.
1. A gépészet nálam minden egy helyen van. Kazán, puffer, indirekt bojler, minden. A ház tetőteres, az alsó szinten található a "gépterem" ami kb 12nm. Két fürdőszoba van, a lenti zuhanyos kb 4-5 méterre a bojlertől, ugyanitt az emeleten meg egy normál fürdőkádal ellátott fürdővel. Itt már kell egy kicsit várni mire megjelenik a melegvíz.
2. Fűtés idényben probléma nélkül fedezi a hmv ellátást. Nekem 45-50 foknál melegebb víz nem kell. Ha a puffer legalább 60 fokos, 10-15 perc alatt képes használható melegvízet elő állítani. Ilyenkor a villany fűtés be sincs kapcsolva.
3. Gyárilag nem volt benne, utólag kapot egy betétet. Nappali áramról megy, még nincs éjszakai órám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!