Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Höszivattyus füttés van,...

Höszivattyus füttés van, beállítom a termosztátot 22 fokra, mégis 25,3 fok van, mi ennek az oka? Mit kehet ceinálni?

Figyelt kérdés
Bent meg lehet dögleni
2023. dec. 22. 06:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

10# Nálunk 7 éve így van, csak padlófűtéssel. Lehet játszani a körökkel, nálunk pl. a szobákban és az előszobában le lettek szabályozva, így ott mindig 1 fokkal hidegebb van kb., mint a nappaliban, fürdőben, ami nekünk tökéletes, csak aludni járunk be, ahhoz meg pont kellemes. Az első szezon ráment erre a próbálkozásra, azóta hozzá sem kellett nyúlni.

Kérdező mióta megy a rendszer? Működött ez jól? Ha nem, akkor alap beállítási hiba lehet. Nem túl magas a vízhőfok? Van puffer, vagy a hőszipka rögtön a rendszerbe dolgozik? Kikapcsol a hőszivattyú/keringtető, ha eléri a szoba a kívánt hőmérsékletet? Ha sosem működött jól, visszarángatnám azt, aki szerelte, oldja meg.

Ha működött, akkor lehet valami elmászott. Nálunk is előfordul egy évben egy alkalommal kb., egy újra indítás megoldja.

2023. dec. 22. 12:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy lehet jatszani. En is megcsinaltam meg a regi kazannal computherm vezetek nelkuli termosztatokkal es eleltromos szelep fejekkel.

Aztan uj kazan lett, szobankent a radiatorokon vezerlos szelep fejekkel. Minden szobat egyedileg tudok futeni, ahol szukseges.

De nekem 30 eves hazam van, nem egy most epult 0km-esrol. Akkoriban meg nem csinaltak ilyet.

Ma csak az csinal ilyet aki nem ert hozza vagy agyonsporol a vevo kontojara.

2023. dec. 22. 13:11
 13/17 A kérdező kommentje:
11-es: 2 napja koltoztem be, tehat en meg nem erzekeltem, hogy valaha jol mukodott volna. Reggel 20 fokra allitottam, valojaban 26,1 fok van. Rakerdezek a generalkivitelezonel.
2023. dec. 22. 14:36
 14/17 anonim ***** válasza:

12# Kinek a pap, kinek a....

Én szeretem így, nem érzem, hogy előrébb lennék vele, ha máshogy lenne, bár lehet más az érzet a padlófűtés miatt, mint radiátoroknál.

Szerintem a kérdezőnél is van valamilyen szabályozhatóság biztosan.

Első körben próbálj egy nagyot szellőztetni, majd figyeld, hogy visszafűt-e ennyire. Ha igen, akkor tuti valamilyen beállítási hiba. Siettesd a szerelőt, mert ha pöfög mellé folyamatosan a hőszivattyú, 2 hét alatt a gatyádat rá fizeted jó eséllyel sajnos. Figyelgsd a fogyasztást, illetve amiket írtam.

2023. dec. 22. 15:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Nekem egy sima kondenzációs kazánom van, termosztáttal, a helységeket külön is tudom szabályozni.

A termosztátot ha 15 fokra állítom, akkor kellemes 20 fok lesz ahol kell.

Ha 20-ra állítanám, nem bírnám ki a meleget, de így megoldva a probléma.

Amíg megnézik, addig te nem tudod lejjebb állítani a hőfokot, hogy ne főjetek meg a melegben?

2024. febr. 5. 18:47
 16/17 A kérdező kommentje:

15: de én is valahogy így oldottam meg, van egy hely, ahol 19,5-re állítottam, akkor éppen jó lesz az egész házban

vannak pár fokos elétérsek, pl. hálószobában 1-1,5 fokkal kevesebb van, ami viszont éppen kapóra jön (mák)

2024. febr. 5. 20:10
 17/17 A kérdező kommentje:
Amúgy január füttés 398 GHW lett, egész tűrhető, főleg úgy, hogy a hónap első felében feleslegesen meleg volt
2024. febr. 5. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!